A Jobbik szerint van megoldás a devizahitel problémára

Akt.:
A tüntetésen
A tüntetésen
Debrecen – Körülbelül 30-40 Jobbik szimpatizáns és devizahitel károsult tüntetett péntek késő délután az egyik nagy bank Hatvan utcai fiókja előtt.

A rendezvény keretében Kulcsár Gábor, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője elmondta: az elhibázott devizahitelezés miatt az elmúlt másfél évtizedben több százezren elveszítették lakásukat és további több százezer embert kilakoltatással fenyegetnek. Az ilyen hitelek hatalmas haszna a bankokon keresztül jobbára külföldre vándorol. A városatya arról is beszámolt, hogy az ezzel összefüggő egyoldalú szerződésmódosítást az első Orbán-kormány idején tették lehetővé. A szélsőbaloldali MSZP kormányzásának idején pedig a 140-szeresére emelkedett a devizahitel állomány – állította Kulcsár Gábor.

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: kormányra kerülésük esetén pártja megoldaná a devizahitelesek problémáit. Egyebek mellett a kölcsönt forint alapúvá alakítanák és a felvételkor esedékes árfolyamon kellene fizetni a törlesztőrészleteket.

HBN-OCs