A Jobbik szerint ne nyaraljon a kormány

Debrecen – „Senkit nem hagyunk az út szélén” – kezdte a keddi sajtótájékoztatót a kormány hangzatos mondatával Kulcsár Gábor, a Jobbik debreceni frakcióvezetője. Mint fogalmazott, a mondat elhangzása óta sok család vesztette el otthonát.

A Kúria döntése – miszerint a devizahitelesek pénzt kapnak vissza – újabb kérdéseket vet fel. Az például nem tisztázott, hogy mikor és mennyit kapnak vissza a devizahitelesek – közölte.

Batiz Judit, a debreceni Koppány csoport vezéralakja szerint első hallásra sokaknak úgy tűnhet, a döntés megoldást nyújt, de ez több szempontból is bizonytalan. Azt mondta, a devizahiteleseket belekényszerítik egy olyan helyzetbe, amelyben évekig csalták őket, pedig a hitel felvételekor meglévő törvények jók és helyesek lettek volna, ha azt a bankok betartják.

Ágoston Tibor az ÁFA-kérdésről szólt. – A Fidesz a kisgyermekesekkel megfizetteti az ÁFÁ-t, a Szerencsejáték Zrt-nek viszont elengedi. Így azt kérjük és követeljük, a kormány vonja vissza a Szerencsejáték Zrt. felé biztosított engedményt! A Jobbik az ÁFA tartalmat tárgyalás útján kezdetben 5 százalékra csökkentené, később ezt az értéket a nullához közelítené – hangoztatta.

HBN-BL