A Jobbik szerint eddig várakozáson felül teljesítettek

Társadalmi várakozáson felül teljesített a Jobbik eddig a Parlamentben – jelentette ki Vona Gábor, a párt elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus “nagybetűs ellenzéknek nevezte pártját, véleménye szerint ugyanis az LMP – bár vannak jó kezdeményezései – még mindig társadalmi szervezetként működik, az MSZP-t pedig “hisztipártnak” nevezte, amely ugyanazt a “munkát” végzi, mint kormányzása idején.

Vona Gábor szerint pártja eddig a társadalmi elvárásokon felül teljesített a Parlamentben, és bebizonyították azt is, hogy radikális nemzeti pártként is képesek játékszabályok szerint működni, mindeközben meg tudták őrizni tabudöntögető stílusukat és radikalizmusukat. Emellett nem veszíttették el arculatukat sem.

A pártelnök szerint a Jobbik testesíti meg a klasszikus értelemben vett parlamenti ellenzéket. Vona Gábor szerint a LMP – bár vannak jó kezdeményezései – még mindig társadalmi szervezetként működik, az MSZP-t pedig “hisztipártnak” nevezte, akik ugyanazt a munkát folytatják, mint amikor kormányon voltak. A pártelnök szerint a Fidesz kétharmados többsége beszűkíti a lehetőségeiket, ugyanakkor a “törvénydömping” ellenére sok elképzelésük teljesült, mint például az adócsökkentés.

Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese közben arról számolt be, hogy a választások utáni kritikákkal ellentétben megoldási javaslataik jók, hiszen a Fidesz is sokat átvett a Jobbik programjából. A frakcióvezető-helyettes szerint a Jobbik szakmailag magas szinten képviseli a radikalizmust és intenzíven részt vesz a Parlament munkájában, hisz az elmúlt egy hónapban három törvényjavaslatot, 57 módosító javaslatot nyújtottak be, emellett és több mint kétszázszor szólaltak fel. Hozzátette: további konkrét elképzeléseik vannak az áfa módosításról és a termőföld védelméről.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,