A Jobbik szerint a csőtörés az önkormányzat és a kormány felelőssége is

A Jobbik szerint a csőtörés az önkormányzat és a kormány felelőssége is
© Fotó: Matey István
Debrecen – Visszaköszön a kormány rezsicsökkentése, mert az önkormányzati cégek nem termelhetnek nyereséget, illetve felélik tartalékaikat, így már nem marad pénzük a megfelelő szintű karbantartásra. Ágoston Tibor és Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik városi képviselői szerint ez vezetett a Csapó utcai csőtöréshez, ami miatt már két hete le van zárva az egyébként nagyon forgalmas utca, s ez időnként megbénítja belvárosi forgalmat.

Ágoston Tibor hozzátette, a város vezetői szemfényvesztő látványberuházásokat erőltetve elhanyagolta a közműveket. Csak uniós támogatásból finanszírozható fejlesztéséket hajtott végre, önerős közműfejlesztés a város méretéhez képest elenyésző mértékben valósult csak meg, szinte kizárólag hibaelhárítási céllal.

Kőszeghy Csanád Ábel frakcióvezető arról beszélt, hogy a fővárosival ellentétben a vidéki tömegközlekedésre alig marad központi támogatás, így a vagyonkezelő holding kénytelen a nyereséges önkormányzati tulajdonú cégektől is elvonni a pénzt, hogy a DKV Zrt. veszteségeit kompenzálja. A Csapó utca lezárásával kapcsolatban feltette a kérdést: ha a két hetes forgalomkorlátozás ilyen zavart okoz, mi várható majd, amikor a főpályaudvar építése miatt akár egy évnél hosszabb időre is lezárják a 4-es főút Nagyállomás előtti szakaszát? Hozzátette, kíváncsian várja rá a megoldást.

HBN-ÉP


Már az útépítést végzik a Csapón, az önkormányzaton múlik majd, mikor engedik rá az autókat
Május 13-án a munkagödör visszatöltésével befejeződtek a hónap elején történt csőtörés utáni javítási rekonstrukciós munkák – olvasható a vízmű honlapján. A munkaterületet átvette az útépítő cég, aki kedden megkezdte az úthelyreállítást.

hirdetés