A Jobbik kitiltaná a kamionokat a 4-es debreceni szakaszáról

Akt.:
A Jobbik kitiltaná a kamionokat a 4-es debreceni szakaszáról
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – Csikai József közlekedésmérnök, a Jobbik önkormányzati képviselője szerint az utóbbi hetekben ismét jelentősen megnőtt a teherforgalom a 4-es főút városon átvezető szakaszán.

A Rakovszky Dániel utcán hétköznap 10 és 11 óra között mintegy 270 nehézgépjármű zakatol át. Ezért azt kérte dr. Papp László polgármestertől, hogy az illetékes államtitkárságnál indítsa el a kamionok ottani közlekedésének megtiltását. Indoklása szerint ha néhány hete ki lehetett tiltani a 20 tonnánál nehezebb járműveket Józsáról és a Böszörményi útról, akkor azt a 4-es út átvezető szakaszán is meg lehet tenni.

Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője erre úgy reagált, hogy az önkormányzat és a Magyar Közút munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a városon átmenő tehergépjármű forgalmat és amennyiben olyan mértékű a terhelés, mely a kamionforgalom tilalmának bevezetését indokolttá teszi, a város meg fogja tenni a szükséges forgalomkorlátozással kapcsolatos lépéseket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felé.

Debrecen vezetése ezen kívül a kormánnyal együttműködve dolgozik az átmenő forgalom enyhítésén a szóban forgó útszakaszon. Folyik például az Árpád téri csomópontba tervezett körforgalom építésének engedélyezési eljárása, a jelzőlámpák összehangolásával kapcsolatos egyeztetés, illetve a keleti elkerülő út megvalósításának előkészítése.

HBN-OCs0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés