A Jobbik Ifjúsági Tagozata kiállt az autonómia mellett

Debrecen – A csütörtöki marosvásárhelyi megemlékezéssel és autonómiatüntetéssel egy időben, a Székely Szabadság Napján Debrecenben a Jobbik Ifjúsági Tagozata villámcsődületet tartott, így kiállva a határontúli magyarok autonómiatörekvései mellett.

Előtte Hegedűs Edgár, a Jobbik Ifjúsági Tagozat Nemzetpolitikai Kabinetének elnöke azt mondta, az elmúlt időszakban az egyre inkább kiéleződő magyarellenes megnyilvánulások azt igazolják, hogy jelenleg a romániai politikai elit a feszültségek szításában érdekelt. Mint a párt közölte, Kassay Boglárka, a helyi tagozat elnöke arról beszélt, fontosnak tartották, hogy megemlékezzenek az 1854-ben kivégzett székely vértanúkról, akik az idők folyamán az önrendelkezésért való küzdelem kiemelkedő alakjaivá váltak. Emlékeztetett, Debrecen is szerepelt Románia területi igényei közt.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés