A jó formában lévő kaposvári együttes ellen javítanának

Akt.:
Smitula Gergő
Smitula Gergő - © Fotó: Matey István
Debrecen – Smitula Gergő nehéz, hajtós mérkőzésre számít szerda este a Debreceni Sportuszodában.

Nem éppen úgy alakult a DVSE hétvégi bajnokija Tatabányán, ahogy azt eltervezte a csapat. Nyerni mentek Komárom-Esztergom megyébe a cívisvárosiak, akik közel is voltak a sikerhez, ám a végén kicsúszott az irányítás a kezükből, így a hazaiak diadalmaskodtak 11–10-re.

– Azt mondhatom, jól játszottunk, négy perccel a lefújás előtt még két góllal vezettünk, de a végére szétestünk, kapkodóvá vált a játékunk, amit a tatabányaiak ki is használtak – emlékezett vissza a Debrecen centere, Smitula Gergő, aki szerint rosszabb úgy kikapni, hogy jól teljesít a gárda, elviselhetőbb úgy alulmaradni, ha nem megy a játék.

Kiszolgálni a közönséget

Szerdán folytatódik a férfi vízilabda OB I. alsóházi küzdelemsorozata, Komlósi Péter tanítványai 19.15-től hazai pályán, a Kaposvár ellen javíthatnak. – Nehéz összecsapásra számítunk, biztos hogy szoros, hajtós meccsre van kilátás. Riválisunk jó formában van, eddig minden találkozóját megnyerte a középszakaszban. A Kaposvár fizikailag erős együttes, egy-két kiemelkedőbb, rutinos pólóssal, akikre jobban kell figyelni. Itthon nem lehet más a célunk, mint a győzelem, szeretnénk javítani a szombatit. Egy statisztika alapján Debrecenben járnak ki legtöbben vízilabda-meccsre, ezt jó lenne meghálálni, és kiszolgálni a közönségünket – fogalmazott Smitula, majd hozzátette, biztos benne, hogy a csapat kellőképpen felszívja majd magát a találkozóra, hiszen mindenkinek megvan a maga motivációja.

Mint kiderült, továbbra is mindenki bevethető a debrecenieknél, akiknél várhatóan ezúttal is több fiatal is szerephez juthat.

A DVSE három forduló után a tabella negyedik helyén állnak, 16 pontot gyűjtöttek eddig Kállay Márkék. A Kaposvár a harmadik 18 egységgel.

HBN