A jegyzőkönyvet küldeni kell, névsort, videót nem

Hajdú-Bihar – A kormányhivatal a közmeghallgatások törvényességén is őrködik.

A települések önkormányzati képviselő-testületeinek évente legalább egyszer közmeghallgatást kell tartani, arról jegyzőkönyvet kell készíteni, és azt 15 napon belül el kell juttatni a kormányhivatalnak – válaszolta a Napló kérdésére Tapolcai Zoltán kormánymegbízotti kabinetvezető. A kormányhivataltól azt kérdeztük, hogy a települési önkormányzatok közmeghallgatásairól milyen dokumentumokat és milyen célból kell megkapniuk. Egyik olvasónk ugyanis azzal fordult szerkesztőségünkhöz, hogy a falujában a napokban megtartott közmeghallgatáson készült jelenléti ívet és videót a kormányhivatalba kell továbbítania az önkormányzatnak. Tehát – áll a kabinetvezetőtől kapott válaszban – a jegyzőkönyvhöz az esetlegesen készült videofelvételt, hanganyagot, a közmeghallgatáson jelenlévők névsorát nem kell csatolni.

A válaszadó kitért arra is, hogy a közmeghallgatások kapcsán azt vizsgálja, az önkormányzat eleget tesz-e az esemény megtartási kötelezettségének, és annak összehívása, levezetése megfelelt-e a törvényi előírásoknak. A hivatal az ülésen elhangzottak alapján a hatáskörébe tartozó kérdésekben tájékoztatást kérhet, törvényességi felügyeleti intézkedést tehet.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés