A Jászberény ellen zárja a szezont a DEAC

A Jászberény ellen zárja a szezont a DEAC
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Minimum négypontos sikerre lenne szükségük Berényi Sándor tanítványainak.

Az idény utolsó mérkőzésén a 11. helyért száll harcba Berényi Sándor együttese. A DEAC története első A-csoportos szezonjában már biztosan elkerülte a kiesésről döntő play-outot, sőt a szombaton, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban 18 órától kezdődő mérkőzésen még a JKSE-t is megelőzheti – írja a Deacbasket.hu.

Amennyiben a hajdúságiak sikerrel zárják az alsóház utolsó fordulóját, úgy a győzelmek számát tekintve utolérik ellenfelüket. Ilyenkor a rájátszásban lejátszott két mérkőzésen elért egymás elleni eredmény rangsorol, s mivel két hete 84–81-re nyertek a jászságiak, így egy négypontos debreceni sikerrel helyet cserélnének a tabellán.

Farkas is a pályán

A bajnokság során már háromszor találkoztak egymással a felek, s mindháromszor hazai győzelem született. Az alapszakaszban az Oláh Gábor utcán 11 ponttal nyertek Molnár Andrásék, míg januárban 98–94 arányban maradtak alul idegenben. Az alsóházban legutóbb ismét egy szoros meccset játszottak egymással, egy végletekig kiélezett „egylabdás” találkozón nyert a JKSE. Az előző fordulóban mindkét gárda még mélyebbre sodorta a kiesés elől menekülő riválisait, Berényi Sándor tanítványa egy félidő alatt kiütötték a MAFC-ot, míg a Jászberény a Sopront verte egy nagyszerű hajrának köszönhetően.

A DEAC-nál továbbra sem bevethető Dallas Lauderdale, de a legutóbbi két összecsapáson már kisebb szerephez jutó Farkas Attila ezúttal is pályára léphet.

HBN