“A húsz év alatti fiúk egy része nem nagyon becsül meg minket”

“A húsz év alatti fiúk egy része nem nagyon becsül meg minket”
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az utca emberét kérdeztük arról, hogy szerintük elég megbecsülést kapnak-e a nők.

– A mi családunkban megbecsülik a nőket, apukám és a két bátyám is tisztelettel bánik velünk – felelte Vinis Réka Bernadett.

vinis-reka-bernadett-tisztelettel-bannak

Vinis Réka Bernadett

– Szerintem ez kortól függ. Az én korosztályom, a húsz év alatti fiúk egy része nem nagyon becsül meg minket, udvariatlanul viselkednek velünk szemben. De természetesen, szerencsére szép számmal akadnak olyanok, akik pozitív példaként említhetők – mondta Fehér Fruzsina.

feher-fruzsina-udvariatlanul-viselkednek

Fehér Fruzsina

Orvostanhallgatóként Bicskó Réka Ráhel azzal szembesült, a szakmájában továbbra is kevesebbre tartják a férfiaknál a nőket a kollégák és a betegek is. Úgy látja, még mindig dívik az a felfogás, miszerint a nő feladata az, hogy anya legyen és vezesse a háztartást.

bicsko-reka-rahel-kevesebbre-tartjak-a-n

Bicskó Réka Ráhel

– Ez abszolúte személyfüggő. A legtöbben udvariasak, bár a neveltetéstől is sok függ. Nekem vegyes benyomásaim vannak, de visszagondolva talán picivel több a kellemes élményem – idézte fel tapasztalatait Szolnoki Zsuzsanna.

szolnoki-zsuzsanna-vegyes-benyomasaim-va

Szolnoki Zsuzsanna

– Aki megérdemli, azt megbecsülik otthon és a munkahelyén is. Régebben azért nem volt ez mindig így – fogalmazott röviden Sztelek Ferenc.

sztelek-ferenc-aki-megerdemli-azt-megbec

Sztelek Ferenc

Ivanov Krisztofer szerint is sokkalta jobban elismerik és tisztelik a gyengébbik nem képviselőit mostanság, mint akár húsz vagy harminc évvel ezelőtt.

ivanov-krisztofer-manapsag-jobban-elisme

Ivanov Krisztofer

HBN | Fotók: Derencsényi István