A húrok közé is csapnak a dumaszínházasok a Lovardában

Kőhalmi Zoltán
Kőhalmi Zoltán - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – A humoristáktól megszokott standup mellett zenével is szórakoztatják a közönséget.

A Dumaszínház egyik közönségkedvencével, Kőhalmi Zoltán műsorával indul pénteken este a Lovardában a havonta jelentkező humorprogram őszi évada, ám a folytatásban egy egészen különleges produkciót láthat a publikum, ugyanis Kovács András Péter és Janklovics Péter gitáros barátjukkal, Illés Ferenccel csap majd a húrok közé. Talán sokan nem is tudják, de Kovács András Péternek nem csak a „szája nagy”, de a hathúrost is kezeli, amit immár hivatásból is végezhet a Dumaszínházban.

– Szeretnék otthon is gitározni, de a porontyok miatt nem igazán jut erre időm, viszont kitaláltam a Dumaswinget, hogy legálisan, munkaidőben is gitározhassak, és ezzel együtt védekezhessek is azzal, hogy valójában én pénzt keresek, azért megyek el otthonról zenélni a srácokkal – mutat rá a Dumaswing születésének egyik mozgatórugójára Kovács András Péter.

Természetesen humorban a zene közben sem lesz hiány, KAP és Janklovics Péter ugyanúgy szórják a poénokat, és Janklovics instrumentumának, a loopernek köszönhetően akár úgy is folytatódik a színpadon Kovács András Péter gitárjátéka, hogy neki már nincs is kezében a hangszere. A folyamatos ritmusról és biztos zenei alapról Illés Ferenc gondoskodik. A humoristák azt ígérték, hogy péntek estére tábortűzi dalokkal ajándékozzák meg a közönséget a Lovardában.

HBN–SZL