Helyi közélet

2008.09.21. 19:13

Szüreti szomszédolás Csapókertben

<p>Az esős időjárás ellenére nagy sikerrel zajlott a szomszédsági nap és szüret szombaton a Csapókerti Közösségi Házban. Az egyedülálló eseményt immár negyedik alkalommal rendezték meg.</p>

Idén második éve, hogy a szervezők a szomszédsági napot összekötötték a szürettel:
- Fontos, hogy a városrész lakóinak olyan körülményeket teremtsünk, hogy kellemes környezetben és jó hangulatban találkozhassanak - mondta lapunknak Pető Ibolya művelődési menedzser.

Szőllőskertek voltak

- A hagyományteremetés mellett célunk, hogy a szomszédság rangját is emeljük. A szüret pedig fontos eleme lett a rendezvénynek. A csapókerti területeket ugyanis a 20. század elejéig zártkerti részként tartották számon, és jellemzően szőllőskertek, gyülölcsösök voltak itt. A szórakozás mellett hasznos szolgáltatásokat is kínálunk a lakóknak: felvilágosító programokat szervezünk. Van kertészeti, szőlészeti, jogi és életvezetési tanácsadás. A rendezvényen bemutatkoznak a helyi közösségek, csoportok is, valamint meghívott fellépőink vannak - folytatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában