A horvát államfővel találkozott Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Alekszisz Ciprasz görög kormányfőt az Országház előtt 2017. szeptember 12-én.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Alekszisz Ciprasz görög kormányfőt az Országház előtt 2017. szeptember 12-én. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Budapest – A közép-európai együttműködés fontosságát emelték ki Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő és Orbán Viktor miniszterelnök kedd délelőtti találkozóján az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az Európa jövőjéről szóló vitákban térségünk országainak össze kell fogniuk – állapították meg a tárgyaláson, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A két vezető szerint örömteli, hogy a kisebbségek helyzete mindkét országban jó.

A találkozón szóba kerültek a Magyarország és Horvátország közötti vitás kérdések is, ezek kapcsán a magyar miniszterelnök és a horvát köztársasági elnök egyaránt megerősítette saját, korábban kifejtett álláspontját.

– MTI –