Helyi közélet

2008.03.11. 17:30

Sztárok hangján szólnak Debrecenben

<p>Debrecen – Eredeti szinkronnal, mindig az adott ország nyelvén beszélnek a Disney on Ice szereplői. Magyarországon először Debrecenben láthatjuk a világhírű produkciót péntektől a Főnix Csarnokban.&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Disney_on_ice_debrecen.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Senki ne csodálkozzon azon, ha a 100 év varázslat előadásán, péntek este a Főnix CsarnokbanStohl András hangját hallja, mikor az Oroszlánkirály Pumbája szólal meg. A mágia erre is kiterjed. Persze kár lenne a színész-műsorvezetőt keresni a varacskosdisznó-jelmez mögött, hiszen mindössze hangját kölcsönözte a produkciónak és a kedves mesefigurának, hogy ezzel is élethűbb legyen az előadás.

De nemcsak az ő hangját hallhatjuk a három napig tartó produkciókban felcsendülni, hanem többek között Janza Katáét is, aki a Szépség és a SzörnyetegBelle-jeként kápráztat el mindenkit.

Figyelmes rendezők

INFO
Térségünk közönsége számára három alkalom is kínálkozik a jeles produkció megtekintésére, március 14. és 16. között a Főnix Csarnokban. Napló-előfizetők kedvezményesen juthatnak belépőkhöz a Napló-székházban (Debrecen, Dósa nádor tér 10.).

A szervezők fontosnak tartják, hogy a koreográfiájában is oly beszédes előadás hatását tovább fokozzák azzal, hogy az eredeti szinkronhangokon szólalnak meg a mesehősök, ezzel is azt a benyomást erősítve, mintha a vászonról léptek volna közénk. A kicsiket és a felnőtteket is egyaránt meseországba repíti a Disney-varázslat, hiszen minden korosztály kedvenc rajzfilmfigurái megelevenednek.

Minden nyelven

A méretes, néhol több méteres színes jelmezekbe bújt jégtáncosok minden országban megtanulnak kicsit az adott nyelven, hiszen nekik mindig a szöveghez igazodva kell mozogniuk, ahhoz pedig, ha mást nem, legalább a kulcsfontosságú végszavakat meg kell érteniük a vendéglátó ország nyelvén.

- F. Á. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában