A Honvéd célja változatlanul a nemzetközi kupaszereplés

Akt.:
Budapest – Ahogy minden idényben, úgy az OTP Bank Liga szombaton rajtoló 2016/17-es szezonjában is az a célja a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának, hogy kivívja a nemzetközi kupaszereplést.

“Lehet, úgy hangzik, mint egy sérült lemez, de a célkitűzésünk nem változik. Ki szeretnénk jutni a nemzetközi kupaporondra és el szeretnénk érni, hogy a Honvéd az akadémisták csapata legyen” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján George F. Hemingway tulajdonos, aki az előző idény kapcsán kifejtette, a Honvéd háromszor is nagy lehetőség előtt állt, hogy a dobogóért küzdjön, ugyanakkor mindháromszor csődöt mondott, így hiába győzte le a Ferencvárost, vagy éppen a Videotont.

Hozzátette, szerinte megerősödve és jobban összeszokva a mostani szezonban jobban sikerülhetnek a kulcsmérkőzések.

Marco Rossi vezetőedző az MTI kérdésére, hogy reálisnak tartja-e a célt, úgy válaszolt, a Ferencváros kiemelkedik a mezőnyből, a zöld-fehéreket pedig a Debrecen és a Videoton követi, a trió mögött viszont valamennyi csapat, így az újonc Gyirmót és Mezőkövesd is szinte egyenlő eséllyel pályázik a negyedik helyre.

“A magyar válogatott megmutatta az Eb-n, ha egy csapat együtt dolgozik, akkor sztárok nélkül is jó eredményeket lehet elérni. Ezt próbáljuk mi is végrehajtani. A lehető legjobban sikerült a felkészülésünk és bízom a játékosaimban” – mondta az olasz tréner, aki hozzátette, nagyon nehéz évre számít, mert két 1996-os születésű labdarúgót is szerepeltetnie kell, hogy a Honvéd maximálisan kihasználja a magyar szövetség anyagi támogatását, ugyanakkor szerinte azok az együttesek, amelyeknek van elég pénzük, nem fognak hasonlóan eljárni.

Hemingway arról is beszélt, nem tartja jó döntésnek, hogy két fiatalnak is játszania kell az MLSZ-től érkező támogatáshoz, de a Honvéd büdzséjének szüksége van erre a pénzre. Rossi hozzátette, a klub százszázalékosan be fogja tartani az előírásokat, ezzel nemcsak szóban segíti a magyar futballt, ahogy szerinte sokan mások, hanem tettekkel is.

A kispestiek Gróf Dávid kapus és Hajdú Ádám baloldali védő személyében két játékost igazoltak nyáron. Hemingway szerint egy 10-est, azaz árnyékéket szeretnének még szerződtetni, de nem mindenáron.

A Budapest Honvéd 43 ponttal nyolcadik helyen végzett az előző szezonban, az új idényt pedig szombaton 18 órakor az Újpest vendégeként kezdi.

– MTI –