A Hódosból juthatnak az aerobik világbajnokságra

A kétnapos aerobik magyar bajnokságon hazai környezetben láthatjuk a debreceni klasszisokat.

Sokak kívánsága teljesül a hét végén, hiszen hazánk legjobb aerobikosai, a debreceni sportolók végre hazai környezetben, saját közönségük előtt mutathatják meg tudásukat.

Ráadásul nem is akármilyen versenyen, hanem a magyar bajnokságon, ami egyben válogató viadal a június közepén Franciaországban megrendezendő világbajnokságra. – Hatalmas mezőny, 32 egyesület közel 900 versenyzője áll pódiumra a Hódos Imre-sportcsarnokban, köztük a három cívisvárosi alakulat, a Flex-HD, a Tótágas ASE és a DEAC legjobbjai.

A szombati versenynap 10.30-kor az ünnepélyes megnyitóval kezdődik, majd a sportaerobikosok mutatják be programjukat, ahol a bajnoki érmek mellett a világbajnoki kvalifikáció a tét – egészen 15 óráig tartanak a megmérettetések. Vasárnap 10 órától a basic, a challenge és a step kategóriák képviselőit – 7 éves kortól egészen a 35 éven felüli korosztályig – egészen 18 óráig láthatják az érdeklődők – mondta a versenyt megelőző sajtótájékoztatón Kovácsné Laurinyecz Julianna, a versenyt szervező Flex-HD elnöke.

Kovács Judit a flexesek edzője a Napló kérdésére elmondta, apró sérülések akadályozták a felkészülést, ám bízik benne, hogy a csapatukból minél többen kvalifikálják magukat a vb-re. A Flex-HD egyik favoritja Sipeki Rózsa, aki megnyerte az első válogatót, így kedvező helyzetből várja a debreceni viadalt.

– Sokat jelent a számomra, hogy hazai környezetben, a családom és a barátaim előtt versenyezhetem. A korábbi győzelmem arra ösztönöz, hogy a Hódosban is a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam. A legfőbb riválisaim a csapattársaim, de egyáltalán nincs rivalizálás közöttünk, sőt segítjük egymást a felkészülésben – válaszolt nagyon szimpatikusan Sipeki Rózsa, a junior korosztály esélyese.

Címkék: , , ,