A hír igaz, az öreg fenyőfák árnyékoltak

A hír igaz, az öreg fenyőfák árnyékoltak
A hír igaz, az öreg fenyőfák árnyékoltak - © Fotó: nanasmet.hu / Facebook
Hajdúnánás – A polgármesternek nem volt tudomása bagolyfészkekről a fenyőfákon.

“Évtizedek óta fülesbaglyok élőhelyeként szolgáló fenyőfákat vágtak ki a hajdúnánási rendelőintézet előtt, a természetkárosítás oka az intézmény napelemes beruházása: az újonnan feltett berendezéseket árnyékolták a fák” – számolt be róla egy hajdúnánási hírportál szerdán.

A mostani állapot | Fotó: magánarchívum A mostani állapot | Fotó: nanasmet.hu ©

A Napló is megkereste Szólláth Tibor polgármestert arról érdeklődve, miért vágták ki a fákat? – Több hónapos előkészítő munka eredménye, hogy a rendelőintézet tetőszerkezetén napelem-rendszer épült ki. Ezzel párhuzamosan elkezdődött az ottani park rendezése, s ahogyan azt korábban a helyi újságban is közöltük, vasárnap megtörtént az életkoruknál fogva kiszáradásnak induló, rossz állagú fák kivágása.

A hír tehát igaz, és az is, hogy a fás szárúak gátolták volna a napelemek betervezett energiamennyiség-előállítását – mondta a polgármester. Hozzátette, nem volt tudomása arról, hogy tavasszal ott fészkelnek a baglyok, mert a korábbi évek tapasztalatai szerint a madarak csak télen tartózkodtak a fákon, költési időben nem, ezért megsemmisült fészekről sincs tudomása.

HBN
hirdetés