A hidegben is nyomják

A hidegben is nyomják

A sportolók szervezetét is nagy próbatétel elé állítja a -10, -15 fokos hideg.

Van, amikor teremben dolgoznak a diósgyőri labdarúgók, ám jobbára kinn, a szabadban folyik a csapat felkészülése a tavaszi szezonra: ma délelőtt is így történt, amikor Pajkos János vezetőedző a BVSE-sporttelepen vezényelte a játékosokat.

A kemény mínuszok nem tesznek jót a futballisták egészségének, de csak tornateremben nem tudjuk elvégezni a kiszabott munkát – fogalmazott a szakvezető a tréninget követően. – Ilyenkor a szokásosnál is jobban vigyázunk az izmokra, az izületekre, komoly hangsúlyt fektetünk a megfelelő bemelegítésre. A keringés ebben a zord időjárásban kicsit lassabban indul meg, de utána tulajdonképpen már mindent lehet. Ügyelünk emellett arra is, hogy ne legyenek üresjáratok, hosszabb pihenők.

A szakember ezen témakörhöz hozzátette még: a napokban valamennyi labdarúgó orvosi vizsgálatra megy (labor, EKG, stb.). Pajkos János kíváncsi az adatokra, az eredményekre; a tesztet egyébként rövid időn belül megismételteti a szakmai munka irányítója.

Réteges öltözködés

Aki igényli, az masszást kérhet az edzés előtt, de melegítő krémeket is használunk – válaszolta érdeklődésünkre Halgas Tibor, a piros-fehérek középpályása. – Ilyenkor elengedhetetlen a sapka, a kesztyű, cicanadrág a melegítő alá, ,,felül” pedig a réteges öltözködés, rajtam például két felső volt délelőtt. A legrosszabb a tréning eleje, amikor kimegyünk és elkezdjük, olyan húsz percig, azután azonban már könnyebben megy a munka.

MI