A héten téli, hétfőtől télies időre számíthatunk

Akt.:
A héten téli, hétfőtől télies időre számíthatunk
© Fotó: Kovács Péter
Hajdú-Bihar – Szerda reggelre 10-15 centiméter hó esett, szombaton további centiméterek jöhetnek.

Óvatosabb közlekedésre „intette” az útnak indulókat az időjárás szerda reggel és délelőtt. A balesetek száma minimális mértékben nőtt, tehát nem érte váratlanul az autósokat a havas út. Délutánra aztán eltakarították a főbb vonalakon a havat, latyakot, és vizes aszfalton haladhattak a járművek.

Fotó: Kovács Péter

Szerda reggelre a megye déli és keleti részén 10-15, a nyugati és északi területein 15-18 centiméteres hó fogadta az útra kelőket. A következő napokban marad a téli idő, előbb kemény fagyokkal. Péntek reggelre mínusz tíz fok alá hűl a hőmérséklet, és napközben is fagyni fog. Szombaton enyhülés kezdődik, s az újabb havazást hoz.

Fotó: Kovács Péter

Pártai Lucia meteorológus számításai szerint akkor 2-5 centiméter friss hó hullhat. Az időjárás csapadékos jellege megmarad a jövő hét elején, akkor az enyhülés miatt már eső is eshet, főleg a megye déli részén.

HBN


Baleset Püspökladány és Karcag között
Hajdú-Bihar - Az elsődleges információk szerint a balesetben senki nem sérült meg - adta hírül a katasztrófavédelem. Összeütközött egy kamion, egy kisbusz, egy kisteherautó és egy gépkocsi szerda reggel Hajdú-Bihar megyében, a 4-es főút Püspökladány és Karcag közötti szakaszán, Püspökladány közel...

A kép illusztráció
Debrecen - A baleset a főút Nagyhegyes és Debrecen közötti szakaszán történt - olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján. Lesodródott az úttestről, és az út menti árokba hajtott egy kisteherautó szerda reggel a 33-as főút Nagyhegyes és Debrecen közötti szakaszán, Nagyhegyes közelében - közö...