A helyzetkihasználás dönthet

Kondás Elemér
Kondás Elemér - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Debrecen kedden az északír Cliftonville-lel csap össze a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A Lyon elleni felkészülési mérkőzés és a Szuperkupa-döntő csupán ujjgyakorlatnak tekinthető ahhoz a feladathoz képest, amely a DVSC-TEVA alakulatára vár kedden este Belfastban, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének odavágóján. A piros-fehérek az északír bajnok Cliftonville otthonában lépnek pályára a portugál Artur Manuel Ribeiro Soares Dias játékvezetése mellett, a Solitude-ben rendezendő kilencven percet (magyar idő szerint) 20.45-től rendezik.

Pótolniuk kell Szakályékat

A rendkívül fontos nemzetközi mérkőzésre nem a legjobb előjelekkel készülnek a debreceniek, ugyanis sérülés miatt sem a csapatkapitány Szakály Péter, sem pedig a támadó Kulcsár Tamás nem utazhatott el a gárdával. Előbbi ugyan már külön munkát végez és készül a visszatérésre, de Kulcsár vádliproblémája még újkeletű, az Újpest elleni Szuperkupa-meccsen sérült meg.


Ön szerint a DVSC-TEVA vagy a Cliftonville FC jut tovább a BL második selejtezőköréből?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

– Az említett labdarúgókon kívül még hárman szenvedték meg a lila-fehérek elleni párharcot, Bouadla rúgást kapott a térdére, Mészárosnak a kézfeje sérült meg, Máténak pedig össze kellett kapcsolni a fején a bőrt, de szerencsére úgy néz ki, mindhármukra számíthatok a Cliftonville ellen – adott helyzetjelentést a Loki vezetőedzője, Kondás Elemér. – Természetesen Szakály és Kulcsár is hiányzik nekünk, de a keret többi tagjának meg kell oldania a pótlásukat – fogalmazott a hajdúsági tréner.

Bátor támadójáték

Kondás Elemér elmondta, milyen ellenfélre számíthatunk Belfastban. – Agresszív, erőtől duzzadó futballt játszanak a házigazdák, akik küzdenek az utolsó vérükig. Telt ház várható, az biztos, hogy lelkes közönségük segítségével még feltüzeltebbek lesznek. Az északír bajnokság aranyérmesével találkozunk, amelyet maximálisan tisztelünk, de nyilván szeretnénk legyőzni. Gólokat akarunk szerezni, nagyszerű lenne, ha előnyből várhatnánk a debreceni visszavágót – árulta el óhaját a szakember, hozzátéve, a csapatától sok futást vár el kedden, s döntő lesz, miként sáfárkodnak a fiúk az adódó helyzeteikkel. – Bátran kell futballoznunk előrejáték során, ugyanakkor stabilnak is kell maradnunk hátul a siker érdekében – nyilatkozta Kondás Elemér.

A DVSC-sek hétfőn este a másnapi ütközet helyszínén, a Solitude-ben tréningeznek, azaz felmérhetik, milyen állapotban van a belfasti műfű.

HBN-TN


Nekivág a BL-kalandnak a Loki
Kondás Elemér együttese hétfőn este már a Cliftonville FC otthonában tréningezik.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek