A házfalat is megbontották a hencidai tolvajok

A házfalat is megbontották a hencidai tolvajok
© Fotó: police.hu
Berettyóújfalu, Hencida – A berettyóújfalui rendőrök vádemelési javaslattal befejezték a nyomozást a három gyanúsítottal szemben.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást három hencidai lakossal szemben.

Egy nő szólt a rendőröknek tavaly szeptember 26-án, hogy az éjjel Hencidán ismeretlenek betörték a háza udvarán parkoló autójának ablakát, és elvitték belőle a rádiót, valamint a ház falát is elkezdték megbontani azért, hogy bejussanak az épületbe.

f3

f2

Fotók: police.hu

Miután az elkövetők nem tudtak bejutni az ingatlanba, elmentek a helyszínről. Nem sokkal később azonban visszatértek, és újra el akarták kezdeni a falbontást, de látták, hogy ég bent a villany, ezért lekapcsolták az áramot, majd egy téglával próbálták betörni az ajtót. A három ismeretlen ekkor sem tudott bejutni a házba.

Az egyenruhások azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. A. Sándort, H. Sándort és fiatalkorú társukat a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

A 22 éves, a 19 éves és a 16 éves gyanúsítottakkal szemben folytatott eljárást a nyomozó hatóság 2018. január 19-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –