katasztrófavédelmi hírek

2019.08.03. 10:52

Debreceni özönvíz: sok helyen kellett a tűzoltók segítsége

A köztemető előtt trolibusz állt meg az esőben, de máshol is szükség volt szivattyúzásra. Ügyeleti hírek péntekről.

Fotó: olvasónk felvétele

Péntek hajnalban egy személyautó lesodródott az útról Hajdúböszörmény-Hajdúvid közelében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, és áramtalanították azt. Az autóban négyen ültek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Nagyméretű fa hasadt le Hajdúböszörményben, a Munkácsy Mihály utcában. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók tolólétra segítségével távolították el a fát.

Egy személygépkocsi az árokba csúszott a 4-es számú főúton, Bocskaikert közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak akik áramtalanították az autót. A jármű vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

A nagy eső miatt a debreceni hivatásos tűzoltókat sok helyre riasztották péntek délután. Az összegyűlt csapadékvíz a közterületen és a családi házak udvarain is gondot okozott.

A köztemető előtt trolibusz állt a vízben, ezért a tűzoltók két szivattyúval avatkoztak be.

A debreceni Vécsey utcában egy kétszáz négyzetméteres pincében gyűlt össze a csapadék, majd a Gázvezeték utcában egy lakóépület alsó szintjében kellett szivattyúzni. A Tinódi utcában egy garázsban állt meg a víz, majd az Alma utcába vonult a debreceni hivatásos egység. A Monostorpályi úton is pincéből kellett a csapadékot kiszivattyúzni, melyet a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók végeztek el.

Vízzel teli árokba hajtott egy autó Debrecenben, a Lahner és a Létai utca kereszteződésében péntek délután. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel kitolták a járművet. A műszaki mentést a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az autó utasai az eset során nem sérültek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában