Helyi közélet

2012.12.13. 17:08

Kínaiul tanulhatunk Debrecenben

Debrecen - Kínai nyelv oktatása indul szeptemberben a Bethlen Gábor Szakközépiskolában – értesültünk a debreceni polgármesteri hivataltól.

Debrecen - Kínai nyelv oktatása indul szeptemberben a Bethlen Gábor Szakközépiskolában – értesültünk a debreceni polgármesteri hivataltól.

A diákok 2013 februárjában jelentkezhetnek a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola kínai-angol szakára, ahol a két nyelv mellett közgazdaságtant és egyéb gazdasági ismereteket tanulhatnak majd emelt szinten. A képzés – illeszkedve a jelenlegi világgazdasági trendhez – nem csak két, egyre jelentősebbé váló nyelv elsajátítására ad lehetőséget, de ezzel párhuzamosan a gazdasági tanulmányoknak is fontos szerepet szán. Ezzel olyan szakembereket képez, akik képesek lesznek hozzájárulni a Magyarország és Kína közötti gazdasági együttműködés erősödéséhez mind nyelvtudásukkal, mind gazdasági képzettségükkel – áll a hivatal közleményében.

Szakkör is van

S hogy könnyebb legyen az egzotikus nyelv tanulása, szakkörszerűen máris megkezdhetik annak elsajátítását az érdeklődők. A december 10-én indult oktatást főként a végzős nyolcadikos diákok számára szervezték, az első órán 18 általános iskolás és néhány középiskolás diák jelent meg.

Liu Csang tanárnő Belső-Mongóliából érkezett, a debreceni önkormányzat és Belső-Mongólia Autonóm Tartomány között 2012. július 13-án aláírt megállapodásban meghatározott együttműködés keretében azzal a céllal, hogy a nyolcadikos diákokkal megismertesse a kínai nyelvet. A szakkör két csoportban zajlik, ahhoz január 7-éig még lehet csatlakozni. Az órák ingyenesek, tankönyveket is biztosít az iskola. Mivel Liu Csang tanárnő magyarul nem beszél, ezért a diákokat szükség esetén egy magyar anyanyelvű kínai tanárnő segíti.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában