Helyi közélet

2008.01.02. 17:35

Még 4 napig lehet birtokolni

<p>Debrecen – A pirotechnikai termékeket kínáló árusok, üzletek január 5-ig a törvényben előírtak szerint az általuk forgalmazott, de fel nem használt, hibás, vagy lejárt szavatosságú árukat kötelesek visszavenni. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/t%C3%BCzij%C3%A1t%C3%A9k%20DI.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A tűzijátékokat és pirotechnikai termékeket kínáló árusok, üzletek január 5-ig a törvényben előírtak szerint az általuk forgalmazott, de fel nem használt, netán hibás, vagy lejárt szavatosságú árukat térítésmentesen és költségfelszámítás nélkül kötelesek visszavenni.

Ez azt jelenti, hogy nem számolhatnak fel pénzt a visszavételért, de nem is kell visszafizetniük a vételárat a vásárlónak (utóbbit megtehetik, ez rajtuk múlik). A visszavett termékeket nem értékesíthetik újra, és fel sem használhatják azokat.

Az Otex Bt. vezető pirotechnikusa, Oláh Tamás a Naplónak elmondta, ők a megyében hat helyen árusítottak szilvesztert megelőzően tűzijátékokat.

– Már az árusítás időtartama alatt kötelező feltüntetnünk jól láthatóan, hogy mikor és hol vesszük vissza a fel nem használt termékeket; ezt a rendőrség szigorúan ellenőrízte is. Igaz ugyan, hogy még csak január 2-a van, de eddig senki nem jelentkezett nálunk olyan igénnyel, hogy visszahozná amit tőlünk vett. Ez a tavalyi években is hasonlóképp történt, aminek valószínűleg az lehet az oka, hogy felhasználták szilveszter este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában