Sala halála

2019.12.06. 11:32

A Cardiff City benyújtotta fellebbezését a CAS-hoz

A Cardiff City benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése ellen, amely a január 21-én tragikus körülmények között elhunyt Emiliano Sala vételárának fizetési kötelezettségével kapcsolatban született.

A FIFA az eladó, a francia Nantes februári beadványa után szeptember végén úgy határozott, hogy a walesi klubnak az argentin játékos 15 millió fontos vételárának első részletét, hatmillió eurót át kell utalnia a franciáknak. Ez ellen fellebbez most a Cardiff City, amely az ítélet hatályon kívül helyezését kéri a CAS-tól.

A Cardiff City – amely az előző szezon végén kiesett az angol Premier League-ből – már október elején jelezte, hogy a CAS-hoz fordul, ennek nyomán a FIFA illetékes bizottsága november 4-én közleményben figyelmeztette az egyesületet: három átigazolási időszakból kizárja, amennyiben nem fizet 45 napon belül. A klub azonban úgy véli: a bizonyítékok arról tanúskodnak, hogy a két klub közötti megállapodás soha nem született meg, mivel a szerződés több pontja nem valósult meg, így pedig az semmisnek tekintendő, azaz fizetniük sem kell.

A 28 éves Salát januárban klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg a walesi egyesület, a futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Útközben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd a gép ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképernyőről. Mint később kiderült, a tengerbe zuhant, roncsait csak február 3-án találták meg, benne Sala holttestével.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!