Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.23. 08:35

Postánkból: A nagy átverés

<p>„Hihetetlen szórólapok” – ez is lehetne a címe. Nyíregyházán már számtalanszor befaragott az illető, ha felült egy-egy kecsegtető, beugrató ajánlatnak. Például csak nálunk, hozza hozzánk pénzét, velünk jól jár...</p>

Legutóbb a táskatrükk: egy jól ismert nagyáruházban olcsón meghirdették, szórólapokon behülyítették az embereket, és mentek is szép számmal a reklámhirdetésre. Az áruházban az agyonreklámozott táskáknak, bőröndöknek aztán se híre, sem hamva nem volt! Újabb hiteltelen reklám!

Kedves olvasók, ne hagyjuk magunkat átverni, az ilyen üzleteket ki kell kerülni nagy ívben. Ne a mi zsebünkre szórakozzanak! Nem megy az áru?! Nem baj, dobjunk be valami bóvlit, vagy egy kamu árut hirdessünk meg. Próba szerencse – okoskodik némely kereskedő. És a bolond vásárló hisz, mit is tehetne mást, újból és újból felül ezeknek a „rémmeséknek”.

Legyünk óvatosak, fogjunk össze az ilyen hirdetések, kamu reklámok ellen! Nézzük meg, hogy mit hirdetnek, és ha valami gyanús, ne menjenek oda vásárolni.

Elég volt az átverésekből!

Szabó Lajos
Nyíregyháza

Kapcsolódó cikkek:

  • Pénzváltós átverés Nyíregyházán
    Ezer eurót akart beváltani szerdán egy férfi Nyíregyházán. A fiatalembert egy belvárosi pénzváltó előtt szólította meg egy ismeretlen, aki a hivatalos árfolyamnál öt forinttal kedvezőbb ajánlatot tett.
  • Retro reklámok - melyik a legjobb?
    Ki ne emlékezne szívesen Hurka Gyurkára, a tejfölre vagy a pécsi kesztyűre? Önnek melyik a kedvenc retro reklámja?
  • 200 ezer dolláros átverés Nigériából
    Egyre többen kapnak tört magyarsággal írt elektronikus levelet Sopronban.A levél címzettjével azt közlik, hogy 200 ezer amerikai dollárt nyert az ausztrál lottón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!