A hatalmas Loki-bravúr négy nap szabadságot is ért

Kudor Kitti
Kudor Kitti
Debrecen – A kilenc gólig jutó Kudor Kitti az akarat diadalának tartja a Dunaújváros legyőzését.

Csodát tettek a debreceni kézis lányok szerda este: a Loki 28–23-ra legyőzte az esélyesebbnek tartott Dunaújvárosi Kohászt a Hódosban, s így összesítésben idegenben lőtt több góllal bejutott a legjobb négy közé a bajnokságban.

Mindenki hozzátett

A nagyszerű siker egyik fő letéteményese Kudor Kitti volt, aki régi önmagát idézve, igazi vezérként kézilabdázva, 9 góllal terhelte meg a vendégek kapuját. – Úgy éreztük a meccs előtt, ha mindenki hozza tudása legjavát, csapatként funkcionálunk és a végsőkig küzdünk, akkor ledolgozhatjuk az Újvárosban összeszedett ötgólos hátrányunkat. Átbeszéltük, nem kapkodunk, s nem kell kétségbe esni akkor sem, ha a félidőben nem állunk túl jól, hiszen az odavágó is bizonyította, akár 10 perc alatt is lehet „csodát” tenni – nyilatkozta a Naplónak a DVSC csapatkapitánya.

– Nagy lökést adott a csapatnak, hogy jól kezdtük a második félidőt, gyorsan kialakítottunk egy négygólos fórt. Óriási izgalmak közepette ért véget a meccs, fantasztikus boldogság lett úrrá a gárdán.

Miben múltuk felül a Dunaújvárost? Szerintem jobban akartuk a sikert, mint ők.

Igazi csapatként küzdöttünk, segítettük egymást és a kellő agresszivitás is megvolt a játékunkban – fogalmazott Kitti, aki elmondta, a mérkőzés közben egyáltalán nem foglalkozott azzal a ténnyel, hogy a következő idényben már a Kohász mezét viseli. A koncentráció annyira jól sikerült, hogy Kudor újra parádésan kézilabdázott.– A szezonban már volt egy-két ilyen jól sikerült meccsem, de ez nem az egyéni sikerem, hanem a csapat érdeme. A keret minden tagja hozzátett valamit a győzelmünkhöz!

Csak így tovább!

A nem várt eredmény, azaz a négy közé jutást követően okozhatnak még meglepetést a debreceniek a bajnokságban? – Azt szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy! Persze tisztában vagyunk vele, hogy a Fradi erősebb csapat, mint a Kohász, viszont ha a fővárosban egy jó eredményt érnénk el, akkor a Hódosban teljes erőből „nekimennénk” a zöldeknek, s hátha csodát tennénk ismét. De ha nem sikerül, az sem nagy baj, ugyanis a bronzérem még meglehet! – mondta sokat sejtetően Kudor Kitti, aki elárulta, Tone Tiselj meglepte a csapatot, ugyanis még sosem fordult elő, hogy négy nap szabadságot kapjanak a játékosok, az újvárosi mérkőzést követően pedig így történt.

HBN-Boros NorbertSporthírek