Nagyvilág

2018.04.25. 18:46

Időjárás-jelentés - 2018. április 25.

Budapest- Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest- Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Európa déli részének időjárását döntően anticiklonális hatások alakítják. A napsütésé a főszerep, inkább csak a Balkán-félsziget és a Fekete-tenger térségében fordulnak elő záporok, zivatarok. Északabbra frontok vonulnak, ezért változékony, gyakran szeles és tartósabban is felhős az idő. Többfelé alakul ki csapadék, az Ural előterében havazás, hózápor is kialakul. A hőmérséklet csúcsértéke Oroszország belsejében és a Skandináv-félsziget nagy részén többnyire 10 fok alatt marad, ezzel szemben Dél-Európában jobbára 25, 30 fokig melegszik fel délutánra a levegő. A Kárpát-medencét éjszaka hidegfront éri el, amely csütörtökre átmenetileg véget vet a nyáriasan meleg időnek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos idő várható, az Északi-középhegységben, illetve késő délutántól az északnyugati határvidéken alakulhat ki kis eséllyel egy-egy zápor, esetleg zivatar. Éjszaka az ország északi harmadán és a Nyugat-Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan, főként északnyugaton valószínű eső, zápor, kezdetben északnyugaton néhol zivatar is lehet, másutt derült vagy gyengén felhős marad az ég. Csütörtökön északon erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen esővel, záporral. Délebbre a napos órákat követően délután megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakulhat ki csapadék, elsősorban a Tiszántúlon néhol zivatar is előfordulhat. A délnyugati szelet szerda estig többfelé élénk lökések kísérik, majd éjszaka a szél északira, északnyugatira fordul, napközben már nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön az Alföldön 21 és 27 fok között alakul, egészen délkeleten lehet 25 fok fölött. Az ország többi részén a maximum általában 16 és 21 fok között valószínű, és a délelőtti órákban áll be.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!