Helyi közélet

2013.04.30. 10:12

Megkérdeztük: Milyen szerepet tölt be az életében a tánc?

Debrecen - A tánc világnapja alkalmából ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, hogy kinek milyen szerepet tölt be az életében a tánc.

Debrecen - A tánc világnapja alkalmából ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, hogy kinek milyen szerepet tölt be az életében a tánc.Kovács Alexandra Gwendolin életének nagyon fontos része a tánc, nem véletlenül választott olyan középiskolát, ahol hetente kétszer van kötelező táncóra. Szerinte aki aktívan és rendszeresen műveli, az felér egyfajta sportolással, mivel a mozgást is nagymértékben javítja.

Nagy Vivien szintén olyan középiskolába jár, ahol kötelező táncoktatás van. Nagyon jó feszültséglevezetőnek tartja, mert közben az ember nem figyel másra, s egyúttal az növeli az ember önbizalmát is. Számára egy férfinél is imponáló, ha jól táncol, szórakozóhelyen nagyobb esélyt ad az ismerkedésre is.

Teleki Bence, mivel egy néptánctársulat tagja, nem is tudná elképzelni az életét tánc nélkül, s maga a társaság is nagyon a szívéhez nőtt.

Bordás Zsófia már gyermekkora óta néptáncol, az egyesületben, ahova jár, a tánc minden hetét lefoglalja, havonta pedig fellépései vannak. Minden tájegység táncaiba belekóstolt már.

Boros Dóra számára a legjobb kikapcsolódási formát jelenti, mert felszabadítja; egy időben ő szintén járt néptáncra. 

Tarcali Dóra értékeli a művészeti táncot, szereti nézni színházi előadás keretében; a balett a kedvence.

HBN | Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában