A harmadik negyedben dőlt el a Kaposvár-Debrecen meccs

A harmadik negyedben dőlt el a Kaposvár-Debrecen meccs
© Fotó: Matey István
Debrecen – Kikapott a Debrecen, ami azt jelenti, hogy a Honvéd ellen harcol a rájátszásban.

A Kaposvár otthonában zárta a DVSE a férfi vízilabda OB I. középszakaszának alsóházi küzdelmeit. A hazaiak szereztek vezetést a szombat délutáni találkozón, de Lukas Durik révén hamar kiegyenlített a Debrecen. A folytatásban a csapatkapitány Kállay Márk előbb büntetőt értékesített, majd megúszásgólt jegyzett, 3–1-re mentek Komlósi Péter tanítványai az első negyed végén.

Nem indult jól a második etap, a Kaposvár egalizált, ám jött ismét Kállay, aki emberelőnyből talált be, félidőben 4–3-at mutatott az eredményjelző a DVSE javára.

A következő játékrész döntőnek bizonyult, ugyanis csak Szécsi Zoltán alakulata tudott gólt dobni. Berta József megmozdulása után 4–4-re módosult az eredmény, majd Sántavy Máté és Juhász-Szelei Norbert is megzörgette Lévai Márton kapuját.

Az utolsó felvonás igazán gólgazdagra sikerült, négy-négy találatot jegyzett mindkét gárda. Szűk három perccel a lefújás előtt 9–8-ra vezetettek a kaposváriak, felcsillant a remény, azonban Berta eldöntötte a mérkőzést, 10–8-ra nyert a Somogy megyei alakulat.

Vereségével a DVSE a tizenkettedik helyen zárta a középszakaszt, így eldőlt, hogy a kilencedik Honvéddal játszik majd helyosztót.

HBN


KAPOSVÁR – DEBRECEN 10-8 (1-3, 2-1, 3-0, 4-4)

150 néző. Vezette: Marnitz M., Fodor R.

KAPOSVÁR: Krémer B. – Palotás S., Berta J. 4, Hegedűs B., Tóth K., Juhász-Szelei N. 1, Polovic K. 1. Csere: Dobos D. 1, Ihárosi D., Pataki G., Varga Zs., Vindisch F. 2, Sántavy M. 1. Edző: Szécsi Zoltán.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 5, Durik 1, Tóth P., Süveges M. 1, Szőke Sz., Fekete G. 1. Csere: Smitula G., Kuncz T., Somlai T., Dienes I. B., Turcsányi Á., Busilacchi. Edző: Komlósi Péter.

Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 9/1.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 3/2.

Kiállítás cserével: Juhász-Szelei Norbert, ill. Tomasso Busilacchi.