A harmadik fordulón túl a Traubisoda Strandröplabda Bajnokság

Akt.:
Harmadik alkalommal küzdöttek meg homokban idén nyáron a strandröplabdások
Harmadik alkalommal küzdöttek meg homokban idén nyáron a strandröplabdások - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség a tavalyi első idény után ismét megrendezi a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokságot. A versenyen ismét női, férfi és vegyes párosok vehetnek részt játéktudástól és előképzettségtől függetlenül.

A harmadik fordulóra Debrecenben, a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben került sor. A férfiaknál ezúttal a Gyulavári Attila-Tóth András páros győzött a Szabó József-Horváth Péter kettős előtt. Különböző okok miatt több pár hagyott ki fordulókat, ezért nagyon tömör az élmezőny. Három forduló után az összesített pontversenyben továbbra is Barna Bertalan, Berkes Zoltán és Hunyadvári Ottó állnak az élen.

A hölgyeknél a forduló aranyérmeit A Kiss ikerpár, Daniella és Viktória vehették át, megelőzve a Rácz AnettTóth Imola kettőst. A bajnokságban a fiúkhoz hasonlóan nagyon szoros a verseny. A holtversenyben eddig vezető Bódis Andreát és Bodnár Erikát Kiss Daniella és Kiss Viktória pontszámban beérte.

A vegyes párosoknál 10 csapat két csoportban küzdött a kupákért, érmekért és a felajánlott különdíjakért. A csoport első és második helyezett csapatai keresztjátékot játszottak a döntőbe kerülésért. Mind a bronzérem, mind az aranyérem sorsáról igazán kis különbségek döntöttek.

Végül az aranyérmeket ismét Szabó Kármen és Barna Bertalan vehették át. A döntő szett után szorult csak a második helyre a Halász ÉvaKőnig Szabolcs duó. Az összesítésben az eddigi mindhárom fordulóban győzedelmeskedő páros jelentős előnyre tett szert, kérdés, hogy lesz-e olyan kettős, aki le tudja győzni őket.

A bajnokság 2014. július 12-én és 13-án Hajdúszoboszlón, a Hungarosta Gyógy- Termál és Strandfürdőben folytatódik, ahol minden kategóriában a győztes párosok a már megszokott ajándékokon kívül egy hetes ingyenes görögországi tengerparti apartmanokat is nyernek.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

– Szombathy András –


Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság
29.06.2014 | Harmadik alkalommal küzdöttek meg homokban idén nyáron a strandröplabdások.Sporthírek