A hallgatók kápolnáját avatták a reformátusok

A hallgatók kápolnáját avatták a reformátusok
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Saját kápolnával gazdagodott a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE), amelyet az épület keleti szárnyában alakították ki.

A kápolnát Balogh Balázs és Patocskai Mária tervezték, a faliszőnyegeket és terítőket pedig a tavaly elhunyt iparművész, Madarász Kathy Margit készítette – tájékoztatott a Tiszántúli Református Egyházkerület.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A hiánypótló szakrális helyet dr. Fekete Károly püspök avatta fel. Igehirdetésében kiemelte, hogy nagyon régóta vártak a hely kialakítására, amely végül két egykori diákszoba helyén jöhetett létre. Az elmúlt évtizedekben leválasztott folyosó részeken, pincében, tanszéki vagy diák szobában vonultak félre az elcsendesedésre vágyók. – Új impulzusokra kell találni ebben a teremben! Olyan hely kell legyen, ahol akár tanár, akár diák rátalál az Úrra és az Isten által vezérelt útra – hangsúlyozta prédikációjában.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Az ünnepi alkalmon Dr. Bölcskei Gusztáv, a DRHE rektora azt mondta, a kápolna spirituális tartóoszlopa a felújított épületnek – írták. Mint arról beszámoltunk, az egyetem épületének csaknem teljes rekonstrukciója tavaly szeptemberre készült el, így a volt tanítóképző főiskola szervezeti egységei is méltó elhelyezést kaptak. A Kollégium épületének teljes felújítása több mint 2 milliárd forintból valósult meg.

HBN