A Haladás ellen kezdik meg a rájátszást

Folytatják a küzdelmeket Lovas Norberték
Folytatják a küzdelmeket Lovas Norberték - © Fotó: Matey István
Berettyóújfalu – Az alapszakasz után rögtön megy tovább az élvonalbeli futsalbajnokság, immár két ágon.

Pénteken folytatódnak a férfi futsal NB I. küzdelmei a címvédő MVFC-Berettyóújfalu számára, Turzó József alakulata a felsőági rájátszásban a Swietelsky-Haladás VSE ellen lép elsőként pályára 19.30-tól a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

Hat együttes, a Győri ETO, a Mezei-Vill, az Aramsi SE, a Veszprém, a Haladás és a Dunaferr került be a felsőházba, és a január elején megváltozott versenykiírás értelmében körmérkőzéses rendszerben döntik el a helyezéseket tíz forduló alatt. A szabályok értelmében az alapszakasz első helyezettje, vagyis a Győr hét pontot vitt magával a folytatásra, a második Újfalu pedig ötöt, a Haladás az ötödik pozícióban végzett, így két egységgel kezdi meg a play-offot.

Természetesen találkozott már egymással a két együttes, nem is egyszer. Szeptember elsején, hazai pályán 6–4-re győzött az MVFC, mely idegenben is sikerrel járt, december 8-án 4–2-es újfalui diadal született.

Érdekesség, hogy az első forduló után viszont hosszabb szünet következik, a sorsolás alapján majd csak március 30-án kerül sor a második körre, akkor egyébként az Aramishoz látogat a Berettyóújfalu.

HBNSporthírek