A Hajdúböszörmény nyerte a megye I-et

A Hajdúböszörmény nyerte a megye I-et
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Hajdú-Bihar – Véget ért a megye I. osztály bajnoksága: Hajdúböszörmény a bajnok, Sárrétudvarié az ezüst érem és Nyíradony állhat a dobogó harmadik fokára. Következzenek az eredmények és az edzői nyilatkozatok!


Szövetkezetek SE–Debreceni EAC 3–3 (1–0)

200 néző Vezette: Szűcs N. (Kriston T., Turgyán P.)

Hajdúdorog: Tóth Z.– Bak I. (Bőthy A.), Juhász B., Pogácsás J., Máthé I., Bak R. (Francel R.), Dálnoki Zs., Pálóczi T. (Pogácsás B.), Kovács A., Oláh T., Szabó Z. (Kelemen B.) Edző: Gergely Péter.

Debrecen: Sáfár P.– Fodor T., Csörgő K., Varga M., Katona T., Ozsváth J., Révai Z. (Fogarasi Á.), Csák Zs., Molnár M. (Balás V.), Radványi R., Ménes M. Edző: Sáfár László.

Gól: Kovács A., Oláh T., Dálnoki Zs., illetve Csák Zs.(2), Csörgő K. Jók: Pogácsás J., Dálnoki Zs., Kovács A., Juhász B., illetve mindenki. Kiállítás: Katona T. Ifi: 0–7.

Gergely Péter: – Szeretnék gratulálni Hajdúböszörménynek a bajnoki címhez és minden dobogósnak a helyezéshez. Az egész meccs folyamán a DEAC próbálta irányítani a játékot. A második félidőben a kiállítás után minket zavart meg az emberelőnyünk és egy tíz perces rövidzárlatunk lett, amit a Debrecen nagyon jól kihasznált. De aztán, mint a tavasz során sokszor bebizonyosodott és a csapat erősségét jelzi, hogy van tartása a társaságnak és ezért szeretnék nekik gratulálni. Az egész Megye I. osztályban nincs még egy olyan csapat, ahol az egész egyesületet helyi játékosok alkotják. Elértük a célunkat, bent maradtunk a Megye I. osztályban, aminek nagyon örülünk. Amennyiben ma győzünk, előrébb is végezhetünk a tabellán, de ez sajnos nem sikerült. Csapatunknak még mindig vannak esélyei a tovább javulásra, hiszen a játékosok nagyon jó életkorban vannak. A jövőre nézve ez nagyon biztató és remélem hogy a jövő évi bajnokságon ugyanígy, ugyanennyien, ugyanilyen felállásban elindulhatunk és jobban fogunk tudni szerepelni. Ezzel a gondolattal szeretnék búcsúzni ettől a nagyon izgalmas és színvonalas bajnokságtól: Minden megyei fociban szereplő csapatnak, játékosoknak, a vezetőknek és a Napló szerkesztőinek szeretnék kellemes pihenést, jó nyári szünetet kívánni és szurkolást a magyar csapatnak az Eb-n. Hajrá Dorog, Hajrá Magyarország!

Sáfár László: – Ez a mérkőzés olyan volt, mint az egész éves teljesítményünk. Voltak nagyon jó pillanataink, emberhátrányban rúgtunk három gólt, de mégsem sikerült megnyerni a mérkőzést. Nem vagyok csalódott, de a frissítés nem csak a mi csapatunkra fér rá…


Berettyóújfalui SE–Monostorpályi SE 3–0 (1–0)

120 néző Vezette: Erdélyi T. (Tóth T., Szabó F.)

Berettyóújfalu: Mezei D. (Virányi G.)– Békési D. (Garabuczi B.), Magyar Sz., Nagy R., Csordás J., Tóth G. (Szabó Z.), Kardos I., Szabó G. (Mező L.), Jancsó A., Nemes I. (Jakab Á.), Sándor Sz. Edző: Szitkó Róbert.

Monostorpályi: Szabó A.– Tapoti J., Kőnig A., Patka J., Rózsa N., Apagyi R., Nyilas Sz., Apagyi T. (Berényi Cs.), Kokas B., Molnár N., Bodnár L. Edző: Selyem Nándor.

Gól: Szabó G., Sándor Sz., Jancsó A. Jók: Mindenki. Ifi: 3–1

Szitkó Róbert: – Részünkről már nem volt tétje ennek a mérkőzésnek, ettől függetlenül megemelem a kalapomat a csapat előtt. Mindenki részéről maximális volt a hozzáállás, egyedül a helyzetkihasználásunkkal nem vagyok elégedett, Köszönöm mindenkinek az egész éves munkát és jó pihenést kívánok a Hajdú-Bihar megyei labdarúgóknak és vezetőknek.

Selyem Nándor: – Nem értük el.


Püspökladányi LE–Hajdúszoboszlói SE 1–3 (0–1)

300 néző Vezette: Takács I. (László J., Bodnár T.)

Püspökladány: Kunkli Z. (Petrezselyem T.)– Veres Z., Kelmen L., Faragó B., Nádházi S., Balogh R., Szabó B., Horváth I. (Katona N.), Mogyorósi Z., Ferenczi L., Mogyorósi J. (Gulyás Gy.) Edző: Gulyás Gyula.

Hajdúszoboszló: Nagy J. (Bíró T.)– László R. (Márton D.), Mester M. (Kiss Z.), Szabó G., Butor Cs. (Csuka T.), Kovács Gy. (Vágner F.), Kereki M., Tóth Z., Pintér P., Éles Z., Kálmán Z. Edző: László Richárd.

Gól: Mogyorósi Z., illetve Kálmán Z.(2), Tóth Z. Jók: Balogh R., Katona N., Ferenczi L., Mindenki, illetve az egész csapat. Ifi: 4–2.

Gulyás Gyula: – Az utolsó mérkőzésen méltó partnerei voltunk Hajdúszoboszló csapatának.A második félidőben összességében jó játékot nyújtottunk, ennek ellenére a vendégek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Szeretnék köszönetet mondani azoknak a játékosoknak, akik a mai mérkőzésre eljöttek. Nagyon sajnálom, hogy az én vezetésemmel nem sikerült a Megye I. osztályú tagságunkat kiharcolni, ettől függetlenül büszke vagyok arra, hogy a Püspökladány edzője lehettem. A jövőben remélem mindent megteszünk annak érdekében, hogy a püspökladányi futball rövid időn belül méltó helyére kerüljön. Kíváncsian várom a vezetők lépését és munkáját ennek érdekében. Hajrá Ladány, hajrá Udvari!

László Richárd: – Sikerült győzelemmel búcsúzni az évtől. Szeretném megköszönni a vezetőség segítségét ebben a szezonban. Büszke vagyok, hogy ennek a klubnak lehetek a játékos edzője és hogy együtt tudjuk folytatni a jövőt, nagyobb sikerek reményében.


Balmazújváros Sport KFT.–Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E. 7–0 (2–0)

100 néző Vezette: Tatár I. (Kövér F., Horváth G.)

Balmazújváros: Csobán I.– Kovács B., Posta I., Abdulmaati I., Rőth A., Pintér N., Posta N. (Koroknai N.), Vig V., Vincze Cs. (Kaszás T.), Szabó B., Szűcs Z. Edző: Szabó Balázs.

Hajdúsámson: Szalánczi Z.– Csurka Sz., Kubán Z., Éder G., Papp M., Molnár Á. (Csala R.) (Duró G.), Béke F., Száraz Á., Bacskai A., Iván R., Dorogi Gy. (Gráma I.) Edző: Szalánczi Zoltán.

Gól: Szabó B.(3), Posta N., Pintér N.(3) Jók: Az egész csapat, Pintér N. a mezőny legjobbja, illetve senki.

Szabó Balázs: – Szépen zártuk a tavaszi bajnokságot. Egy mérkőzés kivételével minden alkalommal megfelelő teljesítményt nyújtottunk.Gratulálok a csapatomnak és Pintér Norbertnek, aki a mai mérkőzésen félpályáról is gólt tudott szerezni. Jó pihenést kívánok mindenkinek.

Szalánczi Zoltán: – Remekül felkészített ellenfelünk a játék minden elemében felénk nőtt, ezáltal győzelmük megérdemelt.


Téglási VSE–Sárrétudvari KSE 1–3 (0–1)

200 néző Vezette: Nagy T. (Nagy L., Pósa Zs.)

Téglás: Kiss L.– Csapó A., Deák D., Nagy J. (Lovas M.), Lakatos F., Danó Zs., Kapusi J., Danó H. (Nagy J.), Dobrán T. (Bánfi Cs.), Bereczki B., Danó N. Edző: Szabó Imre.

Sárrétudvari: Eszenyi V.– Fegyverneki M. (Szabó G.), Nagy Zs. (Füleki B.), Kiss Cs., Baranyai L., Bak B. (Erős L.), Nagy T., Olajos G., Kiss T., Kovács P., Vass A. (Kiss B.) Edző: Bodó Lajos.

Gól: Deák D., illetve Fegyverneki M., Kiss B., Füleki B. Jók: Az egész csapat, illetve mindenki. Ifi: 0–1.

Szabó Imre: – Az első félidőben helyzeteket hagytunk ki, ami egy ilyen jó csapat ellen mint a Sárrétudvari, nem megengedhető. A második félidőben hátrányban voltunk és szaladtunk az eredmény után. Az ellenfelünk összességében jobb volt és megérdemelten győzött. Gratulálok Hajdúböszörménynek a bajnoki címhez, Sárrétudvarinak az ezüstéremhez, saját csapatomnak pedig a bent maradáshoz.

Bodó Lajos: – Megérdemelten nyertünk egy olyan mérkőzésen, amelyen felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A mai teljesítményünkkel is rászolgáltunk a bajnokságban elért eredményünkre. Gratulálok a fiúknak az egész szezonban nyújtott kimagasló teljesítményükért, az ifi csapatunknak az 5. helyezéshez, az U16-os csapatunknak az ezüstérméhez és természetesen Hajdúböszörménynek a bajnoki címéhez. Kívánom nekik, hogy a sikeres osztályozó megvívása után méltóképpen képviseljék a megyei labdarúgást az NB III.-as bajnokságban. Várjuk kedves szurkolóinkat jövőhét vasárnap a Nagyerdei Stadionban rendezendő Megyei Kupadöntő mérkőzésre, melyen mindent meg fogunk tenni, hogy a kupa hozzánk kerüljön.


Hajdúnánás GB.FK–Hajdúböszörményi TE 1–3 (0–1)

100 néző Vezette: Puskás Z. (Butt T., Kovács Z.)

Hajdúnánás: László T.– Kondora K., Fodor T., Kovács M., Mile M., Berán B., Félegyházi Z. (Juhos L.), Bálint T., Csizmadia Cs. (Cservák T.), Papp R. (Szarka I.), Újvári Zs. Edző: Imrő László.

Hajdúböszörmény: Fórizs L.– Andorkó S. (Zsuga Á.), Fülöp G., Tóth V. (Simonka R.), Csatári D. (Lovas M.), Sigér Á. (Szathmári Zs.), Bereczki T., Kállai G. (Jeremiás G.), Szabó M. (Molnár T.), Nagy M., Hamar G. Edző: Elek Norbert.

Gól: Kovács M., illetve Nagy M., Simonka R., Molnár T. Jók: Kondora K., Újvári Zs. Ifi: 1–2.

Imrő László: – Gratulálok Hajdúböszörménynek a bajnoki címhez, szurkolunk nekik, hogy sikeresen szerepeljenek az osztályozón. Úgy érzem, helyt álltunk a bajnok csapat ellen, erőnk a mai nap ennyire futotta. Kicsit keserű a szánk íze, ugyanis tavaszi eredményeink alapján megérdemeltük volna a harmadik helyet. Az őszi szezon alapján azonban nem. A negyedik hellyel is egy nagyon szép eredményt értünk el. Szeretnék még gratulálni a második helyezett sárrétudvari és a harmadik helyezett nyíradonyi csapatnak is.

Elek Norbert: – Nem értük el.


Nyíradony VVTK–Nagyhegyes KSE 7–0 (1–0)

100 néző Vezette: Szűcs L. (Gulyás S., Kövér T.)

Nyíradony: Vajda T.– Tömöri L., Furó Zs. (Kiss G.), Bodnár P. (Szilágyi Z.), Takács A. (Baranyi B.), Mercs J. (Gáll F.), Czibere B., Halász Z., Kerecsen J., Vasas T. (Bíró P.), Pataki E. Edző: Orosz János.

Nagyhegyes: Ferenczi T.– Balázs Á. (Szabó Z.), Kasuba M., Bodnár I., Ungvári P. (Hegedüs T.), Kis D., Magyar A., Tóth I., Nagy K., Szűrös B., Percze R. (Kiss G.) Edző: Szilágyi Balázs.

Gól: Czibere B.(2), Pataki E., Gáll F., Kiss G., Bíró P., Baranyai B. Jók: Az egész csapat. Kiállítás: Ferenczi T. Ifi: 4–2.

Orosz János: – Egy nagyon jó őszi teljesítmény után következett egy jó tavasz, ami a bajnokság harmadik helyéhez volt elegendő. Ez nagyon szép teljesítmény, tekintve, hogy Nyíradony csapata tíz éve ért el hasonló eredményt. Gratulálok Hajdúböszörmény csapatának a bajnokság megnyeréséhez. Megérdemelték és köszönjük, hogy az utolsó fordulóban igen sportszerűen helyt álltak. Valamint gratulálni szeretnék saját csapatomnak az egész évi teljesítményéhez, illetve köszönöm a városvezetők, klubvezetők és szurkolók egész éves munkáját. Nagyon szépen köszönöm a Hajdú-Bihari Napló sportrovatának az egész éves alázatos munkáját!

Szilágyi Balázs: – Nem értük el.


Hosszúpályi SE–Derecskei LSE 2–5 (0–2)

120 néző Vezette: Gulyás L. (Gréz B., Gréz T.)

Hosszúpályi: Lakatos D.– Rostás N., Nagy Sz., Rostás K., Horogh F., Balogh J., Rostás G., Lakatos I., Tóth N., Jeney D., Lakatos T. (Szabó G.) Edző: Barabás István.

Derecske: Garadnai M.– Mertin L., Szilágyi M., Erdős B., Tóth Sz., Nagy N., Jakab R., Csáki I. (Szabó T.), Engi D., Kéri M., Menyhárt N. (Bernáth K.) Edző: Magyar Balázs.

Gól: Rostás G., Lakatos I.,illetve Nagy N.(2), Menyhárt N., Kéri M., Mertin L. Kiállítás: Lakatos I. Ifi: 9–3.

Barabás István: – Nem értük el.

Magyar Balázs: – Nem értük el.