A hajdú-bihari Fidesz-képviselők ne támogassák Orbán Viktor szegényeket sújtó intézkedéseit

A miniszterelnök tervei több százezer magyart sodornak nehéz helyzetbe.

Orbán Viktor ma bejelentett adóterve több százezer minimálbért kereső honfitársunkat hozza nehéz helyzetbe azzal, hogy megadóztatja a csekély fizetésüket. A miniszterelnök jövedelmeket érintő intézkedései kizárólag a leggazdagabb tíz százaléknak kedveznek, ezzel szemben a szegény rétegeket még nagyobb szegénységbe taszítják. Orbán Viktor miniszterelnök bérének a tervek szerinti emelkedését 10-12 minimálbéres fogja megfizetni.

Emellett sajnos azt is meg kell állapítanunk, hogy a ma bejelentett intézkedések több tízezer köztisztviselő elbocsátásával járnak, s erről sajnálatos módon Orbán Viktor és a Fidesz nem beszélt a választási kampányban, sőt, nem egyeztetett az érdekeiket képviselő szakszervezetekkel az intézkedések bejelentése előtt. Így a Nemzeti Együttműködés kormánya már sajnos nyugodtan elhagyhatja a nevéből az együttműködés szót.

Az állami cégek új bérgazdálkodási rendszere azt is előrevetíti, hogy több ezer vasutasnak, postai alkalmazottnak és egyéb állami tisztviselőnek fog jelentősen csökkenni a bére. Az adójóváírás megszüntetésével, több mint 3 millió, átlagfizetésből vagy az alatti keresetből élő magyar ember zsebéből vesz ki Orbán Viktor évi közel 300 milliárd forintot, s teszi át a gazdagok duzzadó pénztárcájába.

Hajdú-Bihar megyében az átlagosnál is nagyobb károkat okoznak Orbán Viktor tervei, hiszen az itt élő emberek mindennapi életét jelentősen megnehezíti majd a Fidesz megszorító csomagja.

Kérem a Fidesz hajdú-bihari képviselőit, hogy ne adják a nevüket Orbán Viktor szegényeket sújtó intézkedéseihez, s mutassák meg, hogy tényleg a teljes magyar lakosság érdekei fontosak a számukra, mint ahogyan azt a kampányban is hangsúlyozták.

Dr. Oláh Lajos közleménye