A hagyomány kötelez

A hagyomány kötelez
A hagyomány kötelez - © Fotó: HBN archív
Debrecen – Jó szereplésben bíznak öklözőink az 58. Bocskai Emlékversenyen.

Ökölvívás. 58. alkalommal rendezik meg az év első komolyabb nemzetközi ökölvívó-eseményét, a Bocskai István Nemzetközi Emlékversenyt, melynek a szokásoknak megfelelően a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad otthont február 5. és 8. között. A szerdán induló megmérettetés a selejtezőkkel kezdődik, összesen huszonegy ország 143 versenyzője lép a kötelek közé a cívisvárosban. Azaz kijelenthető, hogy – a kubaiak kivételével, akik anyagi okok miatt kénytelenek kihagyni a tornát – a sportág krémje tiszteletét teszi a Bocskain.

A megyét tíz bunyós képviseli: a DVSC-ből Kalucza Norbert (56 kg), Takács József (64 kg), Nagy Péter (81 kg), Nagy Bence (81 kg), illetve Deél Szabolcs (91 kg) száll ringbe, de debreceni bunyósként elindul Bernáth István (+91 kg) is, a sámsoni Harangi Imre SE-ből pedig Ungvári István (49 kg), Varga Miklós (60 kg), Hinger Gábor (60 kg) és Bartha Dániel (69 kg).

További részletek a naplo.hu-n és a holnapi Naplóban.


Bocskai előtt: Kalucza új súlyban, Takács munka mellett
Debrecen – Az 58. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny rekordnevezése mellett az is érdekes lesz – sőt, minket leginkább ez hoz lázba -, hogy a DVSC 5 benevezett bunyósa meddig jut el a maga súlycsoportjában.


Bocskai előtt: A Nagy testvérek és Deél Szabolcs is óvatos
Debrecen – A jövő hét szerdán elrajtoló 58. Bocskai-emlékverseny öt DVSC-s bunyósa közül az egyazon súlyban (81 kg) induló Nagy Péter és öccse, Bence, valamint a 91 kilós Deél Szabolcs is szeretne természetesen mérkőzéseket nyerni, ám ez nem lesz könnyű, hiszen várhatóan komoly riválisokkal találkozhatnak.Sporthírek