A Győr kölcsönvette az Érd spanyol jobbátlövőjét

Budapest – A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kölcsönvette Mireya González Álvarezt, az Érd spanyol kézilabdázóját.

A tavaszi idényre szóló átigazolásra azért volt szükség, mert a győriek norvég jobbátlövője, Nora Mörk térdszalagja elszakadt hétfő este a dán Nyköbing FH elleni BL-mérkőzésen, és körülbelül fél évig nem léphet pályára.

A magyar bajnoki címvédő klub honlapjának keddi beszámolója szerint olyan játékos szerződtetése nem jöhetett szóba, aki ebben a szezonban már szerepelt a Bajnokok Ligájában, sőt csak olyat kereshettek, aki január 31. óta nem játszott tétmérkőzést klubcsapatában.

A győriek első számú kiszemeltje, a spanyol válogatott Mireya González Álvarez mindkét feltételnek megfelelt, az Érd HC elnöke, Tekauer Norbert és Szabó Edina vezetőedző is pozitívan állt a kérdéshez.

“A játékos már ma csatlakozik hozzánk. Sajnos a BL-ben csak a negyeddöntőtől kezdve számíthatunk rá, de a bajnokságban már a következő meccsen, a Debrecen elleni idegenbeli találkozón pályára léphet” – nyilatkozta Bartha Csaba, az ETO KC elnöke.

Tekauer Norbert közölte, nehéz döntést kellett meghozniuk.

“Reméljük, ezzel segíteni tudunk abban, hogy a Győr elérje a céljait, bejusson a budapesti négyes döntőbe, és az idei szezonban is el tudja hódítani a BL-trófeát” – tette hozzá.

– MTI –