A Győr elleni tempó kell a Lokinak

Szabó Dóra (feketében) már eddig is sok mindent ellesett tapasztaltabb kapustársaitól
Szabó Dóra (feketében) már eddig is sok mindent ellesett tapasztaltabb kapustársaitól - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ha a piros-fehérek el akarják érni a céljaikat, nem szabad kikapniuk a Kisvárdától.

A Kisvárdához látogat a DVSC Schaeffler a K&H női kézilabdaliga legújabb fordulójában. A pénteken 18 órától kezdődő találkozó egyik tétje a hatodik hely, és mivel azt a pozíciót éppen a szabolcsiak foglalják el, egy esetleges debreceni győzelemmel máris utolérhetné riválisát a cívis alakulat. Ősszel 27–27-es döntetlent játszott a két gárda a Hódosban, úgy, hogy a piros-fehérek kétgólos hátrányból mentették meg az egyik pontot.

Gyors ellenfél

– Fájó volt számunkra az a mérkőzés, mert más eredményre készültünk; most szeretnénk pótolni az akkor elmaradt győzelmet – tekintett vissza az első találkozóra Szabó Dóra, a Loki fiatal kapusa. – Mivel a nemzetközi kupaszereplés a célunk, ehhez az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernünk. A videózásokból kiderült, hogy a várdaiak remekül használják a gyors embereiket, Köstner Vilmos külön felhívta arra a figyelmet, hogy nagyon figyeljünk a visszarendeződésre, ne adjunk nekik lehetőséget a könnyű gólok szerzésére. Azt kérte: ugyanolyan tempóban és hozzáállással kézilabdázzunk, mint az első félidőben a győriek ellen, mert azzal nyerhetünk.

Sokat segítenek

A két csapat elég jól ismeri egymást, sok újat nem tudnak egymásnak mutatni. A hazaiaknál egy hónapja edzőváltás történt, Vlatko Donovic munkáját megköszönték, helyette a Dévényi János – Szabó Valéria páros irányítja a csapatot. Egyik érdekesség, hogy a két kapus, Horváth-Pásztor Bettina és Triffa Ágnes gyakorlatilag klubot cserélt: előbbi ment Várdára, míg a Tréfi becenévre hallgató Triffa ismét a cívisvárosba tette át a székhelyét.

– Betti éveket töltött nálunk, így a csapat nagy részét ismeri, de ez ugyanúgy visszafelé is igaz. Mindkét fél tudja, hogy mik a másik erősségei, gyengéi; remélhetőleg nekünk jön majd ki jobban a lépés. Nagyon tisztelem Bettit, de ugyanígy van ez a mi hálóőreinkkel, akik Grega Karpan kapusedzővel együtt rengeteget segítenek nekem – árulta el a jelenleg sérüléssel bajlódó tehetséges kapuvédő.

Megvan a rituálé

Azt tartják, hogy a csapatsportágakban a kapusoké egy külön világ, ezt Dóra sem cáfolja.

– Sokan kissé flúgosnak tartják a hálóőröket, s ezt nem tudom megcáfolni. Nekem is megvannak a magam kis rituáléi, amit meccsek előtt elvégzek, és ha ebben megzavarnak, azt nagyon nem szeretem – mosolyog. – Például meccsek előtt ugyanúgy melegítek be, lehetőleg ugyanazokat a mozdulatokat végzem. Ezek apróságnak tűnhetnek, de számomra fontos, segít a mérkőzésre hangolódásban.

MSZ