A gyermekek gyógyulását támogatják

Akt.:
A gyermekek gyógyulását támogatják
© Fotó: Matey István
Debrecen – Több mint 8,1 millió forinttal támogatja a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai Onkológiai Tanszékét közvetlenül segítő Leukémiás Gyermekekért Alapítvány munkáját a Celanese Magyarország Kft.

A támogatásból modern testösszetétel-meghatározó készüléket, valamint további korszerű diagnosztikai eszközöket vásárolnak. A cég minden évben adományoz, arról pedig a munkatársai szavaznak, hogy ki legyen a kedvezményezett.

Számos családot segített már a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nemcsak a testi, hanem a lelki-szellemi egészségük visszaszerzésében is – fejtette ki prof. dr. Kiss Csongor a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai Onkológia Tanszékének vezetője a Kenézy-villában kedden megtartott adományátadó ünnepségen. Hozzátette, a 28 éve működő civil szervezet közreműködik a kórtermek fejlesztésében, illetve az orvosok továbbképzésében is.

zenekarFotó: Matey István

Katona István, a Celanese Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, a cég a saját forrásaiból a munkatársak, valamint az anyavállalat alapítványának segítségével gyűjtötte össze a több mint 8,1 millió forintot.

A támogatásról szóló oklevelet Béres Babett, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány „arca”, gyógyult betege vehette át.

BR