A gyanú szerint nem kézbesített, inkább aláírt

Hajdúnánás – A hajdúnánási rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki kézbesítőként kifizetési utalványok aláírásával jutott hozzá mások pénzéhez – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint az a police.hu-n megjelent közleményből kiderül: a Hajdúnánási Rendőrkapitányság hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 26 éves férfival szemben.

B. Lajos a megalapozott gyanú szerint február 20-án kézbesítőként egy hajdúnánási lakos nevében aláírt egy több mint 10 ezer forint értékű utalványt, és átvette a készpénzt – olvasható a híradásban.

A gyanúsított szintén 2018 februárjában egy másik helyi lakos nevére kiállított közel 30 ezer forint értékű kifizetési utalványt is aláírt, és így hozzájutott a pénzhez. A hajdúnánási férfi mindkét esetben leadta a postán az átvételt igazoló és általa aláírt hamis magánokiratokat.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Hajdúnánási Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.