A gyalogosok is fókuszban

Akt.:
Szalóki Gábor
Szalóki Gábor - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Megerősítette a Napló értesülését dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke: tart a Főnix Debrecenért Polgárőr Egyesület elfogadása, s a tevékenységét, törekvéseit támogatja az országos szövetség.

– A családomban történt baleset erősített meg abban, hogy a polgárőröknek Debrecenben kiemelten kell foglalkozniuk a gyalogosok biztonságának erősítésével, a gyalog és gépjárművel közlekedők biztonságának összehangolásával. Fontos, az autósok mindig úgy közelítsék meg a gyalogosátkelőket, hogy ne történjen baleset – húzta alá Szalóki Gábor vezetőhelyettes. – Ott leszünk az iskoláknál, és nem csak a tanévkezdéskor. Célunk, hogy megvalósuljon az „Egy iskola – egy polgárőr” törekvés. Tájékoztatókat tartunk a helyes és balesetmentes közlekedésről, és felhívjuk a figyelmet az iskolák körüli problémásabb helyekre. Az autósokhoz is szólunk, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat.

A polgárőrök feltérképezik a jelzőlámpa nélküli, veszélyes útkereszteződéseket, és javaslatot tesznek a biztonságosabbá tételükre.

KZS