A Gladiátorok mindenkit elvertek Vácott

A Gladiátorok mindenkit elvertek Vácott
© Fotó: Nagy Balázs
Debrecen – A Gladiators veretlenül nyerte meg a január 9-i Vác Winter Classic amerikai futball tornát, amelyet szabadtéren rendeztek aréna szabályokkal.

Nem számíthattak könnyű feladatra a cívisvárosi együttes játékosai, hiszen nemcsak a kemény ellenfelekkel, hanem még a hóval és a téli mínuszokkal is meg kellett küzdeniük. A viadalon minden csapat játszott egymással, majd a két legjobb alakulat a döntőben is összecsapott. A Gladiátorok az első találkozójukon 22-0-ra simán legyőzték a házigazda Vác Pandas-t, majd egy kiélezett meccsen 12-0-s félidei hátrányból fordítva, 16-12-re verték a Jászberény Wolverines-t. Ezt követően a Gladiators egy szoros mérkőzésen 10-8-as diadalt aratott a Zala Predators felett, majd a Boda Troopers ellen 12-0-s sikert könyvelt el. A fináléban a zalai Ragadozókkal játszottak ismét a hajdúságiak. Az aranycsata egy fordulatos, adok-kapok találkozónak bizonyult, aminek a végén 12-7-re győztek a Gladiátorok. A torna legjobb védőjátékosa elismerést Harsányi Tamás, a cívisvárosiak válogatott játékosa kapta.


A tornagyőztes Gladiators | Fotó: Nagy Balázs A tornagyőztes Gladiators | Fotó: Nagy Balázs ©

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült arannyal indítanunk ezt az évet” – kezdte értékelését Kálmán Attila, az együttes edzője. – „Hoztuk a kötelezőt, de nem volt tökéletes a játékunk. Viszont amikor kellett, megráztuk magunkat. Azonban fontos volt, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. Ki kell emelnem a védelmünket, amely apróbb hibákat leszámítva jól teljesített. Voltak győzelmek, amiket a védőknek köszönhetünk. A fagy nagyon megnehezítette a dolgunkat, hiszen a center és az irányító között a snapeknél rengeteg hiba csúszott be és ebből fumble lett. De ez az időjárás a passzjátékot is megnehezítette, mivel sem az irányító, sem pedig az elkapó nem tudta megfogni a labdát. Így a futókra rengeteg feladat hárult, amelyet jól végre is tudtak hajtani. Összességében viszont ez egy jó felkészülés volt a Cellectre” – mondta Kálmán Attila.

A Gladiators legközelebb a február 14-i Cellect Aréna Kupán játszik, Budapesten.

A Gladiators eredményei a Vác Winter Classic-on:

  • Vác Pandas-Gladiators 0-22
  • Gladiators-Jászberény Wolverines 16-12
  • Zala Predators-Gladiators 8-10
  • Gladiators-Boda Troopers 12-0

A döntő:

  • Gladiators-Zala Predators 12-7

– Makranczi László –Sporthírek


hirdetés