Sport

2008.05.19. 09:36

Talmácsi végül megkapta a két pontot

<p>Talmácsi Gábor hivatalosan is a 14. helyen zárta a gyorsasági motoros világbajnokság Francia Nagydíjának vasárnapi futamát a 125 köbcentis géposztályban, így végül megkapta a két világbajnoki pontot.</p>

A számítógép a leintés után a 18. helyre rangsorolta Talmácsit, ám a szervezők észrevették és korrigálták a hibát.

Mint ismeretes, a Le Mans-i aszfaltcsíkon rendezett versenyt félbe kellett szakítani a heves esőzések miatt, majd az új rajtot követően Talmácsi az élre került, ám egy vízátfolyáson megcsúszott és elesett. A világbajnoki címvédő még vissza tudott térni a pályára, és végül a 14. helyen felyezte be a futamot.

"Nem tudom, pontosan mi történt, egyszerűen csak megcsúszott a motor hátulja és átdobott" - mondta Talmácsi Gábor a verseny leintése után. A magyar klasszis úgy érezte, hogy jól ment a futam első felében, majd eleredt az eső és ezután kellett újra rajthoz állniuk. "Elhatároztam, hogy nem fogok kockáztatni, ennek ellenére a második körben már egy kicsit elhúztam a többiektől" - emlékezett vissza Talma.

Az Aprilia Aspar istálló magyar versenyzője elemezte balesetének körülményeit is. "A telemetria azt mutatja, hogy abban a bizonyos kanyarban nagyobb gázt húztam, mint az előző körben. Biztos így van, mert a számítógép nem hazudik, bár én ezt egyáltalán nem éreztem. Mit mondhatnék? Sajnálom" - kesergett a versenyző.

Talmácsi Gábor bízik benne, hogy ezek után már végre valami jó is fog történni vele, hiszen az eddig megrendezett öt futamon kétszer megállt a motorja és egyszer el is esett, amire három éve nem volt példa. "Remélem, most már végre vége szakad a rossz sorozatnak" - bizakodott a klasszis.

A verseny végeredménye:

1. Mike Di Meglio (francia, Derbi)
2. Bradley Smith (brit, Aprilia)
3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia)
...
14. Talmácsi Gábor (magyar, Aprilia)

A világbajnoki pontverseny állása:
1. Mike di Meglio 74 pont
2. Nicolas Terol 66
3. Simone Corsi 62
...
10. Talmácsi Gábor 32

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!