A genovai rendőrök bírságolnak a legtöbbet Olaszországban

Róma, 2012. július 5., csütörtök (MTI) – A liguriai Genova autósai fizetik a legtöbb közlekedési bírságot Olaszországban – derült ki egy felmérésből.

 

Vagy egész Genova szabálytalanul közlekedik, vagy a liguriai közlekedési rendőrök túl lelkiismeretesek – találgatott az olasz sajtó a közlekedési bírságolásról készült vizsgálat eredményei láttán. Az újságok a második lehetőséget tartották valószínűbbnek, annál is inkább, mivel a genovaiakat egész Olaszországban takarékosságukról ismerik.

Itáliában minden ezer lakosra évi 274 euró közlekedési bírságot szabnak ki tilosban parkolásért, gyorshajtásért és a közlekedési szabályok egyéb megsértéséért. Az országos átlagot Liguriában jóval meghaladják: Genovában és környékén minden ezer lakosra 618 euró bírság jut. A második helyen álló Toszkánában is csak ennek valamivel több mint a felét fizetik (354).

A harmadik helyen Lombardia áll (312). A legkevesebb büntetés a dél-olasz Basilicatára jut, ott minden ezer autósra évi száz euró közlekedési bírságot rónak ki.

Gyorshajtásért a legtöbb bírságot Lazióban, Toszkánában és Lombardiában fizetik, mivel ezeknek a tartományoknak több pénzük van az utak ellenőrzésére. Ehhez képest a déli Calabriában ezer autósra évi 29 euró bírság jut a megengedett haladási sebesség túllépéséért. Calabriában teljesen feleslegesek a közlekedési rendőrök – jegyezték meg ezzel kapcsolatban az újságok.

 

 

hsj \ krp \ kpt

 

MTI