A gazdasági elit javaslata az új kormánynak: – Világgazdaság

A gazdasági elit javaslata az új kormánynak:  – Világgazdaság
A Világgazdaság összegyűjtötte a gazdasági elit javaslatait az új kormány első lépéseire vonatkozóan.

Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója úgy fogalmaz, a “lenyúlt” pénzek összegét jócskán meghaladja a korrupció okozta kár. Szeretné hinni, hogy a Fidesz nem csak az ellenfeleinél számolja fel a korrupciót.

Futó Péter, az Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) elnöke szerint állami garanciaprogram kell és hitelhez juttatni a vállalkozásokat. László Csaba, korábbi pénzügyminiszter, a KPMG partnere úgy véli, nem a minisztériumok és a miniszteri luxusautók számától függ, mennyire takarékos egy kormány, szerinte nincs elég megfelelő szakember a csúcsminisztériumok vezetésére.

 Raskó György agrár-nagyvállalkozó szerint pedig mindenképp a rendkívül drága és bonyolult állami bürokrácia lefaragása lenne a legfontosabb feladat. Kovács Árpád egyetemi tanár, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke viszont a hatékony vezénylést, szakmailag kifogástalanul működő közigazgatást és a közszolgálat becsületének visszaállítását nevezi elsődlegesnek – írja a lap.

– Független Hírügynökség –


Szűk tere lesz az új kormánynak a választási ígéretek megvalósítására
fuggetlen | 2010.04.26 07:11

Szabad kezet kapott a konzervatív Fidesz az alkotmánymódosításhoz, miután kétharmados többséget szerzett a parlamentben a választás második fordulója után – értékelte a választási eredményeket a francia AFP hírügynökség.

Nézőpont Intézet: Az emberek többsége szerint jót tesz az országnak a kétharmados többség
fuggetlen | 2010.04.26 07:19

Meglepetés nélküli eredmények születtek az országgyűlési választások második fordulójában – kommentálta a választási eredményt a Nézőpont Intézet elemzője.

Forsense: Az MSZP emblematikus politikusai is vesztettek
fuggetlen | 2010.04.25 23:16

Nem született meglepetés a választások második fordulóján, az előzetes mérések is a Fidesz kétharmados győzelmét prognosztizálták – elemezte a Forsense közvéleménykutató igazgatója a választások eredményét vasárnap késő este.

Ma tartják az országgyûlési választások második fordulóját, mintegy két és fél millió szavazót várnak 57 egyéni választókerületben reggel hat és este hét óra között.