A gazdagokkal fizettetne az MSZP

Debrecen – Nagyobb adót vetnének ki a gazdagokra. Megengedhetetlen, hogy a gazdagok luxusban éljenek, míg másoknak nehéz a megélhetés – jelentette ki dr. Gurmai Zita az MSZP „Fizessenek a gazdagok!” című programját ismertetve, szerdai sajtótájékoztatóján a debreceni Fórum bevásárlóközpont előtt.

A párt javaslata szerint a vagyonosabb embereknek magasabb adót kellene fizetniük, ezzel pedig csökkenteni lehetne az átlag alatti jövedelműek adóterhelését. Különösen azoktól kérnének nagyobb teherviselést, akik nem a saját erejükből kerültek magasra, vagyis a „politikai léhűtőktől és a haszonlesőktől” – mondta. Hozzátette, a tisztességesen meggazdagodott embereknek nem lenne mitől félni, és míg Orbán Viktor széttartó országot épít, addig a szocialisták egy összetartó ország építésére tesznek javaslatot.

A Fidesz a fentiekre közleményben reagált: azt írták, a rendszerváltás után az MSZP volt az a párt, ahol a kormányfők milliomosok lehettek. Szerintük az MSZP hozzáállása annyit jelent, hogy keményen megadóztatják a középosztályt. Emellett kiemelték, „arcpirító”, hogy azok beszélnek a törvénytelen gazdagodásról, akiknek a kormányzása alatt a korrupció minden képzeletet felülmúlt.

HBN