A futás szerelmesei találkoznak a Nagyerdőn

A futás szerelmesei találkoznak a Nagyerdőn
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Közel 600 fő részvétele várható a II. G4 Nagyerdei Terep félmaraton amatőr futóversenyére április 30-án. Magyarországon kívül a környező országokból is érkeznek sportolók az eseményre.

A verseny szervezője a Debreceni Kilométerek Sportegyesület, társszervező a Hajdú Rendészeti Sportegyesület. A futás szerelmesei 4 kategóriában indulhatnak: félmaraton, negyedmaraton, minimaraton és gyerekfutam (2,5 km). A gyerekfutamon minden versenyző ingyen indulhat, nincs nevezési díj. Rajt helyszíne a Benczúr Gyula utcai körforgalomtól 200 méterre az erdőben található. A hosszabb távokon chipes időmérés lesz. Az útvonal végig erdei terepen, a temető mögötti futópályán halad. Egy kör 5,3 km, aki félmaratont fut 4 kört, aki negyedmaratont 2 kört és minimaratonosoknak 1 kört kell megtenniük. A helyszínen még lehet nevezni. A célban mindenki, aki teljesítette a távot, egyedi befutóérmet kap. Valamennyi távon az abszolút első három helyezett nemenként díjazásban részesül, valamint kategóriánként az első helyezettek. Külön díjazásban részesülnek a rendészeti kategóriában (rendészeti szervek, fegyveres testületek alkalmazottai) induló versenyzők, félmaraton és negyedmaraton távon.

Rajtidők:

  • 9.00 – Gyerekfutam
  • 10.00 – Minimaraton
  • 10.05 – Negyedmaraton
  • 10.10 – Félmaraton

A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani, a Benczúr Gyula utcán a versenyre érkező gépkocsik miatt, torlódás várható.

– Debreceni Kilométerek SE –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek