Előterjesztések

2020.06.25. 09:41

A katasztrófavédelem és a rendőrség is beszámol a megyei közgyűlésnek

Húsz napirendi pontot tárgyalnak a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat ülésén pénteken.

20191105 Debrecen 46. Hajdú-Bihar megyei Levéltári Napok és XI. Bihari-Diéta Fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A képen: Pajna Zoltán elnök (HMBO), Kiss Attila polgármester (Hajdúböszörmény)

Fotó: Napló-archív

Pénteken 9 órakor kezdődik a megyei közgyűlés soron következő ülése a Megyeháza Árpád termében. A koronavírus-veszély miatt utoljára februárban üléseztek a megye választott vezetői.

A Pajna Zoltán által vezetett grémium az eseményre szóló meghívó szerint húsz napirendi pontot tárgyal. A képviselők a tervek szerint jóváhagyják a megyei közgyűlés feladat- és hatáskörében veszélyhelyzetben eljáró elnök által hozott határozatokat, valamint a Debreceni Régió Együttműködési Tanácsához való csatlakozás tervét. Tájékoztató hangzik el a Magyar Villamos Művek „Okos város” programjáról, a megyei vállalkozásfejlesztési alapítvány 2019. évi működéséről. A megye 2019. évi közrendjéről, közbiztonságáról beszámol Gyurosovics József megyei rendőr-főkapitány, továbbá tájékoztató hangzik el a megyei katasztrófavédelem múlt évi tevékenységéről.

Várhatóan elfogadja a közgyűlés a megyei önkormányzat 2019. évi zárszámadását, a Hajdú-Bihar megye területrendezési tervéről szóló önkormányzati rendeletet, illetve elfogadja a Nemzeti Klímavédelmi Szövetség létrehozására irányuló együttműködési megállapodást.

HBN

Borítókép: Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke és Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában