Helyi közélet

2013.04.08. 11:04

Jegyzet: Hazudj még nekem!

<em>Öt százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját az MSZP, s úgy tűnik, hajlandóak is ezért bohóckodni egy sort az utcán a zemberek aláírásáért.</em> <strong>Ratalics László jegyzete</strong>.

Öt százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját az MSZP, s úgy tűnik, hajlandóak is ezért bohóckodni egy sort az utcán a zemberek aláírásáért. Ratalics László jegyzete.Tisztára kétségbeestek a legutóbbi közvélemény-kutatások eredményén, ami az azelőtti mérésekhez képest kemény Fidesz-sikert hozott: ha a kormánypártnak a rezsicsökkentéssel bejött az olcsó populizmus, akkor muszáj nagyot dobni a baloldalon, gondolják, s meg volnék lepve, ha ez a levitézlett társaság nem állna elő hamarosan valami sokkal durvább, minimum alanyi jogon járó pénzosztogatási javaslattal. Ha nem volnának ilyen tehetetlenkedők, mint amilyenek, simán összehozhatnák a 2008-as szociális népszavazás visszavágóját, ahol például ikszelhetnénk arra, akarunk-e fizetni a tömegközlekedésért vagy töröljék-e el a tranzakciós adót. Vagy mindenfajta járulékfizetést. A borítékolható eredményre onnantól már csak egy kicsit kellene rádolgozni a médiában, s a két nagy hazug között máris nyíltabbá válna a ma eldőltnek tűnő küzdelem.

Magyarország továbbra sem olyan hely, ahol eljöhet a tiszta beszéd ideje: ahol a kormányzó erőnek elegendő kenyeret és cirkuszt ígérni, s a legnagyobb ellenzéki pártok sem kevésbé populisták nála, ott először talán a népet kellene leváltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában