A főpolgármesterhez fordul Rogán Antal

Demszky Gábor főpolgármesterhez és Tarlós Istvánhoz, a fővárosi Fidesz-frakció vezetőjéhez fordul a belvárosi polgármester a Kossuth téri mélygarázs ügyében.

Rogán Antal szerint ugyanis a fővárosi Parking Kft. úgy kötött szerződéseket, hogy nincs meg az építési engedélye.

Rogán Antal a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy meglepődve olvasta a sajtóban a Parking Kft. vezetőjének nyilatkozatát, miszerint több milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket a Kossuth téri mélygarázs építésére. A cégnek viszont nincs építési engedélye, pedig ez lenne a szerződések előfeltétel.

A belvárosi polgármester szerint felmerül a gyanú, hogy a fővárosi tulajdonú Parking Kft. gondatlanul vált a közpénzekkel. Ezért Demszky Gábor főpolgármesterhez és Tarlós Istvánhoz, a fővárosi Fidesz-frakció vezetőjéhez fordul az ügy kivizsgálása érdekében – tette hozzá.

Rogán Antal arról is beszélt, hogy az építési engedélyt azért nem kapta meg a mélygarázs, mert annak építéséhez 27 fát kellene kivágni a Kossuth térnél. A belváros szabályozása szerint viszont ennyit fát csak akkor lehet kivágni, ha azok betegek vagy a kerületen belül pótolják őket. A fáknak azonban semmi bajuk, ráadásul a Parking Kft. nem az V. kerületben ültetett volna újakat.

A belvárosi polgármester azt is leszögezte, hogy véleménye szerint az ország mai helyzetében nem kellene négymilliárd forintot elkölteni egy mélygarázsra, amelyet csak az országgyűlési képviselők használhatnak.